Chambers er en ny Netflix-serie i horror-drama genrerne. Det er en serie, der må betegnes som en “slow-burner”, og det bliver faktisk næsten uhyggeligt langsomt. Heldigvis er castet også imponerende godt, hvilket redder en del – med er det nok? Læs vores sæson 1 anmeldelse her!

Chambers er den nye horror-drama Netflix-serie, der også har en del fantasy inde over plottet. På papiret lyder det som alletiders spændende serie, men desværre udfoldes historien dræbende langsomt.

Det er en “slow-burner”, der indledes med langt mere drama end horror. Og det er for min skyld helt fint, men fremdriften er simpelthen for langsom. Det føles lidt som en historie, der kunne have været en god film eller en effektiv miniserie. 

Med 10 afsnit i sæson 1 af Chambers trækkes historien bare ud i langdrag. Det eneste positive er castet, der faktisk er interessant nok til, at man gerne give Netflix-serien flere chancer, end den umiddelbart fortjener. Læs mere i vores Chambers anmeldelse herunder.

Den langtrukne historie i Chambers

Lad os bare tage tyren ved hornene og få sat lidt flere ord på udfordringen ved den langsomme historiefortælling i Chambers. Bevares, vi kommer da ret hurtigt ind til historiens kerne (eller bogstavlig talt hjertet), men derefter går det ret sløvt.

Når du ser serien på Netflix, vil du sikkert gætte mange plot-elementer, længe før de rent faktisk sker. Og helt sikkert før hovedpersonen lurer, at der er noget mystisk på spil. 

Hvis vi nu skal være helt fair, så sidder vi naturligvis også og ser en gyserserie, mens hovedpersonen jo bare lever sit tilsyneladende normale liv. Men så alligevel… hvis du har modtaget et donorhjerte og pludselig får evner, som donoren havde, men du aldrig har haft, så bør alarmklokkerne da ret hurtigt bimle og bamle.

Vi taler altså decideret viden, vores hovedperson ikke ellers har. Og meget specifikke evner i en sportsgren, der må betegnes som lidt af en niche. Nå ja, og så bruger hun pludselig venstre hånd i stedet for højre.

Chambers – Sæson 1 (2019) anmeldelse

Castet i Netflix-serien Chambers

Og ja, lad os så komme videre til, hvorfor du alligevel skal give Chambers en chance: Serien har et ret spændende cast! Ikke mindst de to primære biroller, der spilles af Uma Thurman (Kill Bill, The House That Jack Built) og Tony Goldwyn (The Belko Experiment). De spiller forældre til pigen, der oprindeligt havde det hjerte, der nu banker i vores hovedpersons bryst.

Hovedpersonen, Sasha, spilles af Sivan Alyra Rose, der faktisk er en ret fascinerende skuespiller. Den karakter, hun spiller, er til gengæld ret irriterende. Godt nok er hun en teenagepige, men hun er både super egoist og ofte ret nedtrykkende at opleve. Vi taler trods alt om en pige, der lige har fået en ekstra chance til at leve.

Til gengæld er hendes kæreste, TJ, en ret tiltalende karakter. TJ spilles dejligt afslappet af Griffin Powell-Arcand, og det er i scener mellem TJ og Sasha, at hun trods alt virker som et godt menneske. Det samme gælder scener med Sashas bedste veninde, Yvonne, der spilles ret charmerende af Kyanna Simone Simpson (Black Lightning).

Heldigvis kommer vi snart til at se mere til Kyanna Simone Simpson, der hun skal spille den unge udgave af titelkarakteren i Blumhouse gyseren Ma. Og det er altså Octavia Spencer, der spiller den voksne udgave. 

Sidst, men ikke mindst, har vi også Lili Taylor (The Conjuring, Leatherface) og Matthew Rauch (Banshee) i biroller i Chambers.

Chambers – Sæson 1 (2019) anmeldelse

Se sæson 1 af Chambers på Netflix

Jeg synes naturligvis, at du skal give Chambers en chance, da du jo aldrig ved, om serien rammer et eller andet “sweet spot” hos dig. Det skete ikke for mig, men jeg er da ikke i tvivl om, at denne Netflix-serie nok skal finde sit publikum.

I øvrigt elskede jeg faktisk den detalje, at flere af karaktererne er af indiansk afstamning. Noget der også spiller en rolle i flere henseender. Og ja, skuespillerne har i høj grad også “native American” blod, så vi rammer godt uden om den hæslige white-washing, der ellers stadig hærger i Hollywood.

Chambers er skabt af Leah Rachel, og jeg ville virkelig ønske, at historien var fortalt som en miniserie. En stærkere historie fortalt langt mere stramt, så havde jeg uden tvivl siddet tilbage med en meget bedre fornemmelse. 

Du kan selv kaste dig over Netflix-serien fra 26. april 2019, hvor sæson 1 af Chambers frigives. Og ja, Uma Thurman er møghamrende sej, så hvis du er fan af hende, skal du nok få noget godt ud af serien.

Opdatering: Chambers får ikke en sæson 2 af Netflix.

FAKTA

Manuskriptforfatter: Leah Rachel
Medvirkende: Sivan Alyra Rose, Marcus LaVoi, Uma Thurman, Tony Goldwyn, Matthew Rauch, Lili Taylor, Griffin Powell-Arcand, Nicholas Galitzine

Plot

Efter at have modtaget et donorhjerte, der reddede hendes liv, begynder en ung patient at opføre sig som den onde afdøde.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.