BRUDSTYKKER på Netflix (org. titel PIECES OF HER) er en ny serie med Toni Collette i hovedrollen som kvinden med en mystisk fortid. Miniserien består af otte afsnit og er baseret på en roman af Karin Slaughter. Læs vores Brudstykker serieanmeldelse her!

BRUDSTYKKER / PIECES OF HER er en ny Netflix thriller-serie baseret på en roman af den internationale krimidronning, Karin Slaughter. Jeg har ikke læst denne bog, så jeg kan på ingen måde sige, om vi er ude i en direkte adaption eller en mere fri fortolkning.

Til gengæld kan jeg sagtens fortælle, at den starter ret stærkt. Det betød naturligvis, at jeg glædeligt så videre. Desværre går det altså lidt ned ad bakke et par afsnit inde. Serien bliver ikke pludselig dårlig, men den mister noget (for meget!) momentum og kører lidt i tomgang. Den skulle nok nærmere have haft seks afsnit i stedet for de otte, den nu har.

Læs videre på vores Brudstykker / Pieces of Her serieanmeldelse herunder, og find alle 8 afsnit på Netflix fra 4. marts.

Toni Collette og Bella Heathcote i hovedrollerne

Svesken på disken; Jeg er altid klar på at se noget med Toni Collette i hovedrollen. Fra Muriels bryllup (1994) til Den sjette sans (1999) videre over til Little Miss Sunshine (2006) og Hereditary (2018), så er den kvinde fantastisk.

Hun kan faktisk lidt af det hele og er bare altid god. Og ja, jeg vil nok altid være bitter over, at hun ikke blev nomineret til samtlige af de store priser for Hereditary. Hun har faktisk kun været Oscar-nomineret én gang. Det var for bedste kvindelige birolle med Den sjette sans tilbage i 2000. Over 20 år siden. Jamen, det er da vanvittigt.

MERE MED TONI COLLETTE

Hun spillede også en af hovedrollerne i Netflix-serien Unbelievable >

Nå, men så fik jeg lige det ud af systemet (igen!) og kan fokusere på, at hun naturligvis er skøn her i Brudstykker. Det samme gælder for Bella Heathcote (Pride and Prejudice and Zombies), der spiller hendes datter i denne Netflix- miniserie. Hvis du ikke har set gyserfilmen Relic (2020) med Bella Heathcote, så kan det varmt anbefales.

Disse to australske skuespillere gør det virkelig godt som mor og datter, der har en del spændinger imellem sig. De elsker dog tydeligvis hinanden. Alligevel bliver forholdet yderligere ramt, da Andy (Bella Heathcote) opdager, at hun virkelig ikke ved, hvem hendes mor er. Eller rettere, hun kender intet til hendes fortid og dens hemmeligheder.

Brudstykker / Pieces of Her – Anmeldelse | Netflix-serie

Et simpelt plot med mange muligheder

Selve seriens originaltitel Pieces of Her (der så er blevet til Brudstykker på dansk) siger meget om plottet. Andy (Bella Heathcote) finder nemlig hele tiden nye brikker til de puslespil, der udgør hendes mors (Toni Collette) fortid. Det er også herigennem vi, som publikum, finder ud af hvilke hemmeligheder, hun har båret på i årtier.

Den unge udgave af Toni Collette karakteren spilles i øvrigt af Jessica Barden (Penny Dreadful), som også er et skønt ungt stortalent.

Selvom produktionskvaliteten er høj, og skuespillerne leverer varen, så er selve historiefortællingen en lidt mudret omgang. Efter afsnit 1 og 2 leverer effektiv og intelligent underholdning, så halter det altså en del med de efterfølgende afsnit.

Det er en ret vild oplevelse, at opdage hvem denne kvinde i virkeligheden er – og de hemmeligheder, hun har holdt på. Men alligevel får man så mange små hints undervejs, at jeg oplevede ofte at gætte alt inden “afsløringen”. Så fungerer det meget bedre i HBO Max miniserien The Tourist, der udkom dagen før Brudstykker på Netflix.

Især fordi Andy (Heathcote) skal foretage stadigt dummere beslutninger undervejs for at drive plottet. Bevares, måske er det taget direkte fra bogen. Men så er det man må tage højde for, at dét der fungerer på papir, ikke altid er helt godt på skærmen.

Se Brudstykker / Pieces of Her på Netflix

Minkie Spiro er instruktøren bag alle otte afsnit i denne Netflix miniserie. Hun har tidligere arbejdet på en række meget stærke og succesfulde serier, så hun kender serie-håndværket indgående. Hun har instrueret på serier som The Plot Against America (HBO), Downton Abbey og den virkelig skønne Dead to Me (Netflix).

Hun har altså arbejdet på tværs af et væld af genrer, hvilket bestemt ikke er dårligt for denne nye serie. Der er nemlig ret mange genrer i spil. Fra krimi til mysterie og thriller samt (naturligvis) drama.

Uagtet at jeg ikke var vild med, hvordan historien udviklede sig over de (lidt for mange) afsnit, så er både hovedplottet og skuespillerne grund nok til at give den en chance. Jeg håbede bare på mere – både inden jeg gik i gang med at se den, og især efter de første par afsnit. Med giv den et skud og se, hvad du selv synes om denne miniserie.

Alle otte afsnit af Pieces of Her / Brudstykker kan ses på Netflix fra den 4. marts 2022.

FAKTA

Instruktør: Minkie Spiro
Manuskript: Charlotte Stoudt
Medvirkende: Toni Collette, Bella Heathcote, Jessica Barden, David Wenham, Joe Dempsie, Jacob Scipio, Omari Hardwick

Plot

En kvinde begynder at stykke sin mors mørke fortid sammen, efter et voldeligt angreb i deres lille by afslører skjulte trusler og farlige hemmeligheder.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.