The Boy Next Door er ikke ligefrem en gyser, men derimod en hardcore thriller. Alligevel hører filmen dog fint hjemme her på siden. Det er nemlig uhyggeligt, at så ringe et manuskript kan blive filmatiseret med så “store” navne.

Hold nu kæft, hvor var det pinagtigt – og decideret pinefuldt – at se flere af scenerne i thrilleren The Boy Next Door.

Lad mig starte med at forsvare castet, for skuespillerne gør faktisk alle sammen en meget fin indsats. Det kan ikke være nemt at skulle holde masken, når replikkerne er flade, og historien kører med fuld fart ud over et hav af skrænter.

Og dog, når jeg siger, alle gør det godt, så synes jeg faktisk ikke Ian Nelson, der spiller Jennifer Lopez’ søn, gør det super godt. Han overspiller lige en tand for meget – og det sker faktisk flere gange, så man nærmest krummer tær.

Jennier Lopez gør det dog fint og Ryan Guzman (TV-serien Pretty Little Liars og snart også Heroes Reborn), der spiller titelrollen,  leverer også en fin præstation.

Heldigvis er der også en veloplagt Kristin Chenoweth (The West Wing og Glee), der leverer et par komiske indslag på en super camp måde, så man også kan grine på de rigtige tidspunkter.

The Boy Next Door – Anmeldelse

Manuskriptet er skrevet af Barbara Curry, og dette er hendes debut. Hun har tidligere arbejdet for statsanklageren i downtown Los Angeles. Man skulle så tro, dette kunne give noget autenticitet eller troværdighed, men det er der absolut intet af.

Når nu manuskriptet alligevel filmatiseres, så burde man til gengæld kunne forvente, at en instruktør som Rob Cohen, der lavede xXx (2002) og The Fast and The Furious (2001), kunne få noget godt ud af det. Men der er hverken action eller spænding i denne film, hvor man hele tiden ved, hvad der kommer til at ske.

De to splatter er udelukkende for skuespillerne, og den underholdningsværdi, som The Boy Next Door trods alt leverer. Selvom den mest oplagte underholdningsværdi nok ville være som base for en eller anden drikkeleg eller kitschet fællesvisning.​

FAKTA

DVD-premiere: 2. oktober 2015
Netflix-premiere: 1. april 2021
Genre: Thriller
Instruktør: Rob Cohen
Medvirkende: Jennifer Lopez, Ryan Guzman, Kristin Chenoweth, John Corbett m.fl.

Plot

En single mor falder for sin søns kammerat. Men da hun slår op med ham igen, er han ikke villig til at lade hende slippe så let!