They Wait er en god klassisk horrorfilm, der ikke har det store budget bag sig, men til gengæld en udmærket historie og et godt, solidt forløb.

Med lidt kendskab til genren er der god chance for, at du har gættet plottet til They Wait lidt for tidligt, men det afholder dig ikke fra at hoppe i sædet, når chok-effekterne benyttes.

Det er ikke det fantastiske skuespil, der trækker filmen op, men det er heller ikke dårligt. Især den lille dreng klarer det faktisk ovenud godt, som det ofte er tilfældet med børn i horror-genren. Nok netop af denne grund er det også meget populært og effektivt med børn i centrum af horror-historier.

Det kan bestemt anbefales at se denne film, hvis du bare skal have en hyggelig aften med en underholdende horrorfilm, men den leverer ikke noget nyt til genren og vil nok heller være blandt favoritterne.

Den har nogle få øjeblikke, hvor farten sænkes farligt meget, men så vender den tilbage til historien og uhyggen og får fat i sit publikum på ny. Det kræver alligevel også sin film, så den ros skal med.

:: Heaven of Trivia ::

Filmen er baseret på virkelige hændelser.

Fakta

DVD-premiere: 03-03-2009
Genre: Gyser / Horror / Thriller
Instr.: Ernie Barbarash
Medv.: Jaime King, Terry Chen, Michael Biehn, m.fl.
Land: Canada, 2007

Resumé
Den unge Sarah rejser tilbage til USA fra Kina med sin mand og sin lille søn, for at deltage i en begravelse. Kort efter ankomsten begynder sønnen at opføre sig mærkeligt og hævder, at han kan se afdøde mennesker. Med gru konstaterer Sarah, at han er blevet besat af onde kræfter.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.