Har du brug for tips til din Halloween fejring?

Halloween er efterhånden blevet en anerkendt højtid her i Danmark. Det kan gyserfans (og gyserfilm) nok tage en stor del af æren for. Men hvad er Halloween egentligt? Og hvordan fejrer du den på bedste vis?

Halloween er måske en amerikansk “opfindelse”, når vi taler om, hvordan højtiden fejres. Men i virkeligheden er dette navn jo bare en sammentrækning af “All Hallows’ Eve”, og dét har vi altså også i Danmark.

Herhjemme hedder det bare “Allehelgensaften”. Og ja, det ér faktisk en del af den danske folkekirke. Det står endda under “Årets højtider” på Folkekirkens hjemmeside. Så bliver det ikke meget mere officielt.

Bevares, der er nok ikke mange, der fejrer Halloween som en kristen højtid i dagens Danmark. Og da slet ikke os her på Heaven of Horror. Her på siden foretrækker vi “Samhain”, der er de keltiske rødder, som også leder frem til Allehelgensaften.

Vores indhold om Halloween, Allehelgensaften og Samhain

Alt dette (og meget mere) kan du læse om i de Halloween artikler, vi har lavet gennem årene. Vi har samlet dem her på siden, så du kan få inspiration til at fejre denne Allehelgensaften.

Vi dækker både Halloween historie samt tips til udklædning, drinks og snacks. Og ja, naturligvis også forslag til film, der kan være del af en Halloween filmaften.

Historien bag Halloween

Kender du historien bag Halloween også kendt som allehelgensaften?

Ellers kan du læse den her.

Find det perfekte Halloween kostume

Få tips til hvilket kostume, du skal vælge til din næste Halloween-fest. Der er både specifikke horror-karakterer samt de hurtige versioner.

Halloween film

Der er tonsvis af gyserfilm på markedet, der kan være gode at se til allehelgensaften. Det er dog ikke lige så nemt at finde gysere, der handler om Halloween. Her er et par forslag >

Billige Halloween kostumer

Følg med på vores Facebook side, hvor vi løbende har lagt billeder op af spændende Halloween kostumer!

Spøjse legender

Her kommer 5 spøjse legender – eller rettere urband legends – der i hvert fald alle er skræmmende historier.
Kødhoved Halloween mad

Halloween mad & drikke

Få nogle tips til hvad du skal servere af mad og drikke til din Halloween-fest.