Der er tonsvis af gyserfilm på markedet, der er gode at se til Halloween – men det er ikke lige så nemt at finde gysere, der handler om Halloween.

Derfor har vi fundet nogle udvalgte gyserfilm frem, der handler om Halloween, og som er værd at tjekke ud til Halloween aftenen.

Trick 'r TreatTrick ‘r Treat (2007)

Trick ‘r Treat er en af vores store favoritter, som vi også allerede har anmeldt til 5 splatter (Læs vores anmeldelse her).

Filmen omfatter fem sammenflettede historier, der finder sted på Halloween: En tilsyneladende ganske normal high school-rektor har et hemmeligt liv som seriemorder; en collegestuderende uskyldighed har muligvis mødt fyren i sit liv; en gruppe teenagere planlægger en led practical joke; en kvinde, der ikke kan udstå Halloween, må forsøge at finde sig i sin mands besættelse af højtiden, og en ældre mand, der nægter at fejre Halloween, lærer at man ikke kan slippe ustraffet for den slags.

Murder PartyMurder Party (2007)

På Halloween aften i Brooklyn finder taberen Chris en invitation til et kostumebal. Da han ankommer til “festen”, opdager Chris, at han er blevet offer for en dødelige fælde, som gale kunstnere står bag. Som natten skrider frem, begynder en rivalisering inden for gruppen at blusse op. Dødstallet stiger over aftenen, og Chris må drage fordel af det efterfølgende kaos, hvis han skal overleve natten.

BooBoo (2005)

Er der noget bedre til Halloween end et hjemsøgt hus? Denne direkte-til-DVD gyserfilm opfylder nogle af de faste skræmmepunkter (festende teenagere + hjemsøgt hospital = døde festende teenagere) samtidig med at den tager fint pis på genrens forventninger – bl.a. udbryder en af karaktererne på vej ind i den uhyggelige bygning på Halloween aftenen: “Great, we are gonna be those stupid kids.”

HellbentHellbent (2004)

Hvis det er Halloween i LA, er der kun ét sted at være: West Hollywood. Hellbent, den første homoseksuelle slasher, fortæller historien om en djævel-maskeret morder, der forfølger sine ofre ved den årlige Halloween fest. Filmen giver fin spænding på trods af filmens beskedne budget, fordi det først og fremmest er en horror-film, der så bare tilfældigvis har homoseksuelle karakterer.

Ginger Snaps (2000)

Ginger SnapsGinger er en 16-årig hård pige, der sammen med sin yngre søster nyder at iscenesætte og fotografere scener af død. De har også lavet en pagt om at dø sammen. I begyndelsen af oktober får hun på en nat med fuldmåne sin første menstruation, og en varulv bider Ginger. Inden for et par dage sker der nogle alvorlige ændringer i hendes krop og hendes temperament. Hendes søster Brigitte forsøger at finde en kur med hjælp fra drengen Sam – og imens Ginger får det værre, har Brigitte en kamp mod uret, Halloween og næste fuldmåne, og det er efterhånden ikke kun de lokale hunde, der begynder at dø.

Lady in White (1988)Lady in White (1988)

Denne spøgelseshistorie er så meget mere skræmmende, fordi det er fortalt fra et barns synspunkt via voice-over og nostalgiske flashbacks. På Halloween aftenen er en dreng låst alene inde i et skab på skolen, hvor han bliver vidne til spøgelset af en myrdet pige – og tilbagevendelsen af en alt for levende morder.

Halloween (1978)Halloween (1978)

Den klassiske Halloween film, som de fleste gyserfans nok har set og har en mening om. Ingen liste over Halloween film kan være komplet uden!

 

 

Læs mere om Halloween og få inspiration til at fejre det her >

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg