Jeg havde glædet mig til at se Black Death, da jeg har været glad for Christopher Smith’s andre gysere Triangle, Severance og Creep. Men ak – det blev en slem (og kedelig) skuffelse…

Selv castet virkede ellers lovende nok med Sean Bean i spidsen, men der var ingen blændende præstationer – selvom Bean gjorde det udmærket. Men hold op, hvor var denne film bare lang.

Historien lød spændende, men den holder ikke desværre slet ikke, hvad plottet på bagsiden af coveret lover. Problemet er primært, at historien bevæger sig utrolig langsomt frem. På papiret burde filmen være god underholdning, og jeg ville virkelig gerne kunne lide filmen, selv mens jeg så den, men måtte til sidst give fortabt og indrømme overfor mig selv, at den ikke sagde mig noget som helst.

Værst af alt var dog kammeraføringen, som var meget fri (læs: rystende). Man blev nærmest køresyg, og til en – ellers flot – film, der foregår i den mørke fortid med riddere, så virker det bare malplaceret. Hvis temaet tiltaler dig, så er den nok værd at se, men forventningerne bør skrues godt ned. Og graden af uhygge kunne også findes på et meget lille sted. Faktisk er der ikke meget horrorfilm over ‘Black Death’.

Filmen har dog lige vundet 4 priser til ScreamFest LA Horror Film Festival – for bedste instruktør, bedste hovedrolle, bedste cinematografi og bedste soundtrack. Er der andre, der har set filmen, som synes, at den var god nok til at vinde priser – så skriv en kommentar længere nede.

:: Heaven of Trivia ::

Magnet Releasing har netop sikret sig de amerikanske biografrettigheder til ‘Black Death’, så den får premiere i USA i starten af 2011.

Fakta

På DVD: 26-10-2010
Genre: Horror | Mystery | Drama
Instr.: Christopher Smith
Medv.: Sean Bean, Kimberley Nixon, Eddie Redmayne, Carice van Houten, David Warner, Andy Nyman, Tim McInnerny, John Lynch, Johnny Harris m.fl.
Land: UK | Tyskland, 2010
Resumé
‘Black Death’ foregår under første udbrud af byldepesten i England. Vi følger en gruppe mænd, der jagter en necromancer, netop som byldepesten er brudt ud i fuldt flor. En ung munk sendes afsted sammen med en gruppe lejesoldater for at undersøge rygterne om, at folk vender tilbage fra døden. De ankommer til en fredelige landsby, der dog er forbandet af mørke kræfter.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.