:: Anmeldelse ::

Der er et irritationsmoment, som bevidst skal fylde en del, da det er skurkens "trademark"; Hans grin! Det er hverken ondt, hjemsøgende eller hysterisk, men bare irriterende. Når det er sagt, så er dette faktisk en rigtig god klassisk horrorfilm. Det er ingen ny kultfilm, og jeg behøver heller ikke se den mange gange, men et enkelt gensyn ville være helt i orden.

Der er mange forskellige scenarier og selvom mange klassiske horror elementer bruges i ‘Amusement’, så er der ofte et lille twist, som heldigvis betyder, at man alligevel ikke har gættet udgangen på enhver situation. Skuespillet er generelt godt, selvom skurken som sagt har nogle ret så irriterende grine-tendenser, som bare ikke fungerer. Derudover er det en god "katten efter musen"-film, hvor der er mange mus, og de rent faktisk opfører sig fornuftigt og samarbejder i stedet for hele tiden at opføre sig tåbeligt. Det giver store plus i min bog, da filmen også på denne konto bliver anderledes end andre horrorfilm, der ellers kører godt på alle de gode gamle tricks.

Baggrundhistorien for alle hovedrollerne fungerer OK – de er vist i flashbacks, og selvom noget af det kan virke lidt søgt, så forklarer det lidt. Dog ikke helt nok, da man aldrig får en realistisk forståelse af morderens motiv. 

:: Heaven of Trivia ::

Manuskripforfatteren, Jake Wade Hall, har også skrevet 2007 remaken af ‘The Hitcher’ samt den udemærkede ‘When a Stranger Calls’.

Fakta

(Originaltitel: Amusement)

På DVD: 07-07-2009
Genre: Gyser
Instr.: John Simpson
Medv.: Jessica Lucas, Katheryn Winnick, Laura Breckenridge, Tad Hilgenbrink, m.fl. 
Land: USA, 2008

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.