1. Specifikke horror-karakterer

Den hurtige: Her er det oplagt at tage en ishockeymaske på, og så er man Jason Vorhees fra ‘Fredag d. 13’-franchisen i et snuptag. En smule let sluppet, men dog helt acceptabelt. Alternativt kan man købe ‘Scream’-masker i et utal af butikker, og hvis man iklæder sig sort tøj – måske endda en sort kåbe – så er du godt på vej til at være fuldt udklædt. Desuden er en ny omgang ‘Scream’-film lige om hjørnet, så det er næsten oplagt at være firstmover på trenden, inden alle igen dukker op til samtlige udklædningsarrangementer i denne velkendte maske.

Hellraiser kostumeDen mere udfordrende: Så skal vi over i en Hellraiser-udklædning. Frem med den stramme badehætte og en pakke søm, hvorefter du går i gang med nøjsomt at placere alle sømmene i fine symmetriske rækker. Skal du i nærkontakt med andre individer, kan det varmt anbefales at iføre sig søm af den mindre spidse art. Et andet alternativ er en anden karakter, som er meget oppe i tiden: Freddy Krüger. Med mindre du kender en make-up artist med ekspertise inden for special effects og fremstilling af smeltet hud, kan det anbefales at købe dig til det ikoniske outfit: En enkel sort- og rødstribet trøje, en fedora-hat og kniv-vanterne, som er Freddy’s absolutte varemærke. Du kan naturligvis også bare klæde dig ud som Leatherface fra “Texas Chainsaw Massacre”. Så skal du blot iføre dig et plastikforklæde og svinge rundt med en motorsav hele aftenen. Det bliver nok lidt trættende i længden, men er da ret gennemført – ikke mindst hvis du lige syr en maske sammen af noget hudfarvet læder, så det ligner menneskehud.

2. Blodig og uhyggelig

zombie-kostumeDen hurtige: En simpel zombie-udklædning ligger lige for. På med sort under øjnene, måske lidt rødt eller sort udtværet læbestift (både til mænd og kvinder) – og så er det ellers bare om at vælte rundt med et dødt blik i øjnene og grynte. Hvis du også kan få dig selv til at savle lidt ind i mellem, så er det rigtig fint og giver ekstra point for realisme. Umiddelbart kan dette hurtigt ligne en vilkårlig person til mange julefrokoster, når vi nærmer os slutningen, men det er nok heller ikke helt ved siden af, og det kan tjene til god inspiration at se på gamle festbilleder af de mest fulde venner og familiemedlemmer.

vampyr offerDen mere udfordrende: Vampyroffer! Ja ja, det er måske ret simpelt, men hvis du lige giver ansigtet et lag med hvidt pudder eller make-up, og derefter laver to huller på halsen, så er du godt på vej. Hvis du også er frisk på at lade lidt tøj lade livet, så er det frem med teaterblodet eller frugtfarven, og så ellers lade “blodet” flyde. Helt optimalt med hvidt tøj, da blodet så vil være meget mere tydeligt. Hvis du i løbet af aftenen fjerner dine “bidemærker” og i stedet indsætter et godt vampyrgebis (og måske endda nogle lyse kontaktlinser) og blod dryppende fra mundvigene, så går du fra at være offer til nyudklækket vampyr. Det er jo hele to outfits på én gang.

 

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.