Vi har jo en forkærlighed for spansk horror, så da vi hørte via Twitch Film, at der er noget nyt på vej fra Spanien, spidsede vi ører.

‘Agnosia’ er instrueret af Eugenio Mira, og den er skrevet af Antonio Trashorras, som også skrev den spanske ‘The Devil’s Backbone’ (El espinazo del diablo, 2001).

Producerne bag ‘Agnosia’ stod også bag perlerne ‘The Orphanage’ (El orfanato, 2007) og ‘Pan’s Labyrinth’ (El laberinto del fauno, 2006). Medvirkende tæller Bárbara Goenaga, Eduardo Noriega, Martina Gedeck, Luis Zahera, Jack Taylor, Félix Gómez, Sergi Mateu, Miranda Makaroff m.fl. Der er spansk premiere 8. oktober.

Plottet:

Joana Prats lider agnosi, en mærkelig neuropsykologisk sygdom, der påvirker hendes opfattelse af ting. Selv om hendes øjne og ører er i perfekt stand, kan hendes hjerne ikke fortolke stimuli, hun modtager via dem. Da hun er den eneste, der kender den industrielle hemmelighed, efterladt af sin far, bliver den gådefulde unge kvinde offer for en skummel plan for at få oplysninger ud af hende ved at udnytte hendes sensoriske forvirring. Som plottet udvikler sig, vil de to mænd der ligger tættest på hende blive afgørende for resultatet: Carles, Joana’s forlovede og hendes fars højre hånd, og Vicent, en ung, impulsiv ansat, der arbejder på Prats palæ.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg