Så kom dagen, hvor vi kunne få lov at se den længe ventede – og roste – gyserfilm Nattens dæmoner (originaltitel The Conjuring) til en gallapremiere i Drive In Bio i Lynge.

Vi startede ud med at sidde uden lyd, da vi ikke lige havde luret, at man skulle finde filmens lyd via en radiofrekvens på Drive In Bios hjemmeside. Kikset, men også vores egen fejl, at vi ikke lige tjekkede det inden filmens start.

Warner Bros. havde lovet en aften med overraskelser både på og udenfor lærredet, så vi var spændte på, hvad aftenen ville byde på af ubehageligheder (på den gode måde, naturligvis). Vi kunne løbende høre diverse skrig blandt de andre biler, så vi vidste, at der skete eller andet spændende derude.

Pludselig, lidt over en time inde i filmen, fik vi så en forløsning! Midt i en uhyggelig scene blev vi “angrebet” af en mand i sort ninjadragt, der slog med en scary dukke på vores bilrude. De havde nok spottet, at min sidemand sad helt nede i sædet med hætte OG sikkerhedssele på under HELE filmen, så de tænkte vel, at hun ville være et godt skrig værd – og det var hun skam (hun hedder altså ikke ScreamQueen for ingenting!).

Aftenen bød da også på forfriskninger i form af Red Bull, Dracula-bolsjer samt mængder af chips, kaffe og mini cupcakes  – sidstnævnt naturligvis afbilledet med dukken Annabelle fra filmen. Et smart trick for at få nerverne helt ned i gear, inden man kastes ud i de virkelige gys. Og så er det jo en fornøjelse at se hvor mange horrorfans, der havde fundet vej ud i skoven og virkede til at nyde aftenen fuldt ud. Hvis du vil vide, hvilke kendiser, der var til stede, kan du se mere her.

Vores anmeldelse af selve filmen kommer senere, men hvis vi skal fortælle lidt om filmen, kan vi godt afsløre, at det er en sand horrorfilm af den gammeldags skuffe! Der er nærmest intet blod – men masser af knirkende døre, skygger, mærkelige lyde og skræmmende spøgelser. Det var en sand fornøjelse at se en gyserfilm uden de store computereffekter – her er filmens beskedne budget (ca. $20 millioner) primært brugt på de gode skuespillere, og det er jo fantastisk.

Vi skal klart se filmen igen i en “rigtig” biograf, hvor vi ikke bliver distraheret af irriterende billygter, der lyser direkte ind på filmlærredet, frygten for at blive skræmt af ninjaer med dukker, eller manglende lydproblemer – når det sker, så tror jeg uden tvivl, vi får den helt store horror-forløsning med Nattens dæmoner.

Du kan se Nattens dæmoner i biografen fra 12. september.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg