Ole Bornedal er jo ikke uvant med at få sine mere dystre film genindspillet på amerikansk, da hans første store hit ‘Nattevagten’ hurtigt blev genindspillet med en ung Ewan McGregor og en ret modbydelig Nick Nolte i hhv. Nikolaj Coster-Waldau og Ulf Pilgaards roller. 
Denne gang er turen så kommet til ‘Vikaren’, som man længe har vidst skulle genindspilles af amerikanerne, men det luner da bestemt, at det er Sam Raimi’s eget nye produktionsselskab, Spooky Pictures, der står i spidsen. Spooky Pictures er en udgrening af hans produktionsselskab Ghost House, som vil fokusere på thrillere med familier som målgruppe. 
Instruktøren bliver Scott Derrickson, som vi kender fra ‘Besat – The Exorcism of Emily Rose’ (2005) og – endnu en genindspilning – ‘The Day The Earth Stood Still’ (2008). Derrickson skal også være med til at lave manuskriptet i samarbejde med Paul Harris Boardman. De har desuden sammen stået bag manuskripterne til ‘The Exorcism of Emily Rose’, ‘Hellraiser: Inferno’ og ‘Urban Legends – Final Cut’ (2000), så de er velbevandret i vidt forskellige dele af horror universet. 
Filmen finansieres af Spooky Pictures og udvikles sammen med Mandate Pictures. Sam Raimi selv vil producere sammen med Rob Tapert – de lavede senest den fantastiske ‘Drag Me to Hell’ sammen, men har arbejdet sammen siden ’Evil Dead’. Titlen bliver en direkte oversættelse af den danske: ’The Substitute’. 

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg