:: Anmeldelse ::

Bare for lige at starte med konklusionen, vil jeg indlede med at fortælle, at jeg havde håbet, denne film var bedre, end den egentlig viste sig at være. Det er ikke fordi, den er dårlig overhovedet, men den efterlod mig med en underlig lidt flad fornemmelse. Det mest uhyggelige ved historien er ikke, at der slipper en virus løs – hvilket ellers må betegnes som ret uhyggeligt, hvis man befinder sig midt i smittezonen – men derimod hvordan alle de relevante offentlige instanser fedter rundt i at pege fingre ad hinanden og undlade at handle. Det er uden tvivl også en del af pointen med historien, men lige i forhold til horror-niveauet, betyder det – desværre – at der kommer langt mere drama på drengen, end jeg havde ønsket.

Instruktøren bag ‘The Bay’ er Barry Levinson (‘Rain Man’, ‘Good Morning, Vietnam’ og ‘Sleepers’), så det er jo en højkaliber-instruktør, vi har i førersædet, men det mærker man sgu ikke meget til. For selvom man føler mere drama end horror, så er det ikke gennemført drama. Det er mere en light udgave, som man kunne forvente af en nybegynder, der fortsat er ved at finde sin stil. Levinson står også bag manuskriptet (sammen med Michael Wallach, der umiddelbart ikke har lavet andet i filmens verden). Og selvom han normalt ofte er med inde over manuskripterne på de film, han instruerer, så er det altså alligevel svært at forene sig med, at han skulle være ophavsmanden, når man ser på tidligere værker fra hans hånd.

Castet er relativt ukendt, selvom en af de større biroller spilles af Kristen Connolly, som vi får nylig så i ‘Cabin in the Woods’ (2012). Det var en film, vi elskede, men hvor det absolut ikke var takket være hende. Derimod er hun faktisk noget af det bedste i denne film, så vi ser frem til en film, hvor vi både synes hendes præstation og selve filmen er helt i top.

‘The Bay’ er interessant og fascinerende på mange måder, men jeg synes desværre aldrig, den var super spændende eller overraskende. Når den alligevel ender på 4 splatter, skyldes det primært, at det kriblede og krablede over hele kroppen, mens jeg så den. Så helt upåvirket var jeg da ikke af de små dyr. Men det er desværre ikke manuskriptet, der bærer denne film.

Fakta

(Originaltitel: The Bay)

DVD/Blu-ray: 12-03-2013
Genre: Horror | Sci-Fi| Thriller
Instr.: Barry Levinson
Medv.: Jane McNeill, Kristen Connolly, Michael Beasley m.fl.
Land: USA, 2012

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.