Man kan kun starte med at rose det fantastiske skuespil i denne low-budget film. Det er altid svært med børneskuespillere, og selvom der er mange fantastisk gode præstationer i flere film, så er der desværre endnu flere, som ikke helt klarer cuttet. I denne film er samtlige børn dog fantastiske i deres roller, og især Ridge Canipe i rollen som Jimmy, leverer en meget troværdig præstation – han er dog også allerede en garvet skuespiller, der har over 10 roller bag sig før denne film.

Derudover er det Colleen Porch i rollen som moderen, der bliver dybt psykotisk, som virkelig stråler. Man glemmer alt om, at denne film er low-budget og endda også hvilken genre man ser, da hun alene personificerer horror. Glem historien og bare se på hende i tre sekunder, og man ved, at der foregår noget ekstremt og meget slemt. Da vi så filmen, kunne vi ikke lade være med at tænke på, at en big budget version af denne film snildt kunne have Angelina Jolie i hovedrollen, og så ville der straks være Oscar snak.

Historien er naturligvis meget dramatisk og skræmmende, men den går aldrig over og bliver splat eller plat, bare fordi den er lavet til horror-genren og ikke drama-genren som sådan. Den ER bare horror, fordi selve historien er uhyggelig, og selvom der er blod, så ser man på intet tidspunkt selve gerningen. Du høre lyde, ser slag og hug, men aldrig "the moment of impact" og det fungerer utroligt godt. Og så forstår den at fange den perfekte spilletid – den varer nemlig 1 time og 15 minutter og ikke som oplyst på coveret 1½ time. En version med større budget, mere persondybde og flere flotte scener af det øde område kunne sagtens gøre at 1½-2 timer kunne forsvares, men i denne omgang er det 75 minutter lige i øjet.

:: Heaven of Trivia ::

Manuskriptforfatteren af denne film, Lars Jacobson, er også med-instruktør på filmen, som er baseret på virkelige hændelser.

Fakta

(Originaltitel: Baby Blues)

På DVD: 22-09-2009
Genre: Thriller, drama
Instr.: Amardeep Kaleka (med-instruktør Lars Jacobson) 
Medv.: Colleen Porch, Ridge Canipe, Joel Bryant, Kali Majors, Holden Thomas Maynard, m.fl. 
Land: USA, 2008

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg