:: Anmeldelse ::

Det starter rigtig godt i ‘Evidence’. Filmen er tydeligvis low-budget, men dog med absolut udmærket produktionskvalitet og rigtig fint skuespil – det er dog en enkelt undtagelse, da jeg synes en af de kvindelige skuespillere leverer en mærkbar ringere præstation end resten af castet, men måske det bare er mig.

Nu er det heller ikke, fordi filmen bliver reelt dårlig, men det bliver desværre noget rod. Det sker cirka halvvejs igennem filmen, hvor man ellers er godt fanget i filmens univers, at tonen og stilen ændrer sig, og det faktisk bliver meget mindre uhyggeligt. I stedet for at være ude i en mørk skov, hvor der måske – måske ikke – er noget, så befinder vi os pludselig i mange forskellige scenarier, hvor vi skal opleve diverse “skurke” og andre karakterer, som ikke bidrager på nogen positiv måde. Det er stadig spændende, men bare ikke uhyggeligt – til gengæld er det meget rodet.

Instruktøren bag ‘Evidence’ hedder Howie Askins, og han har lavet en del inden for filmproduktion, men dette er kun den anden spillefilm som instruktør. Han har dog lavet mere end en håndfuld kortfilm, og så var hans spillefilmsdebut ‘Devil Girl’ fra 2007, som jeg må erkende, jeg ikke har set eller hørt om. Det lader til, at han helst bevæger sig inden for horrorgenren, og jeg synes absolut også man kan mærke denne forkærlighed i ‘Evidence’, men det kammer desværre over. Dette er også i stor grad grundet manuskriptet, som jo tydeligvis også er kaotisk. Det er skrevet af Ryan McCoy, der også spiller en af hovedrollerne i filmen, ligesom han er producer. Foruden denne film, har han også skrevet, produceret og spillet med i én anden film (‘Black’ fra 2004), så selvom han klarer mange områder inden for film, så er der ikke den store erfaring, hvilket desværre skinner igennem. Det er absolut et reelt forsøg, men udgangspunktet er for tyndt, og så er det svært at skabe en film med tyngde. Der er dog absolut potentiale, så måske det bliver bedre næste gang.

Fakta

(Originaltitel: Evidence)

DVD/Blu-ray: 18-09-2012
Genre: Horror
Instr.: Howie Askins
Medv.: Ryan Mccoy, Brett Rosenberg, Abigail Richie, Ashley Bracken m.fl.
Land: USA, 2011

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.