:: Anmeldelse ::

Der er måske nok lånt lidt vel meget fra andre koncepter i denne film, men alligevel er den helt sin egen og slipper godt afsted med sit plot. Den minder i sine præmisser en del om ‘Butterfly Effect’, idet nutiden ændrer sig efterhånden, som karaktererne dør på mystisk vis – når først de er døde, er det kun vores hovedperson, der kan huske vedkommende, mens personen reelt aldrig har eksisteret ifølge resten af verdenen. 

Der er et par huller hist og her, men historien bliver også mere og mere kringlet, så man selv skal holde tungen lige i munden, for at huske hvordan det hele hænger sammen. Men fejlene bliver lidt irriterende, når fx person A fortæller noget til person C, som de har fået fortalt af person B, der netop er død, og derfor aldrig har eksisteret – hvorfor person A jo ikke burde have en viden, som udelukkende kunne være kommet via denne person. Puha, er du stadig med?

Foruden ‘Butterfly Effect’, så er der også lånt en smule fra ‘Final Destination’, idet men efterhånden ved, at de her personer bare skal dø, og metoderne derfor bliver ret kreative. Det er sgu god underholdning, og helt overordnet er castet faktisk rigtig godt. At man så formentlig har luret hele historien et godt stykke tid før "afsløringen", det er til at leve med, når man ellers føler sig godt underholdt. 

:: Heaven of Trivia ::

Filmen havde et budget på $1.3 millioner og blev indspillet i sommeren 2008.

Fakta

(Originaltitel: Forget Me Not)

På DVD: 20-01-2010 (region 2, Holland)
Genre: Gyser, Thriller
Instr.: Tyler Oliver
Medv.: Carly Schroeder, Cody Linley, Brie Gabrielle, Chloe Bridges, Jillian Murray, Sean Wing, m.fl. 
Land: USA, 2009

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg