MRS. DAVIS på HBO Max er en ny serie, der blander sci-fi, komedie, mysterie samt et par andre genrer. Skabt af Tara Hernandez og Damon Lindelof. Sidstnævnte var skaber af LOST og Watchmen serierne. Læs vores Mrs. Davis anmeldelse her!

MRS. DAVIS er en ny serie på HBO Max, der blander et væld af genrer og lykkes ret godt med det. Du skal dog også være tålmodig, da det er et ret omfattende mysterie. Meget i stil med Watchmen-serien, så skal du et par afsnit ind i serien, før den får fat.

LÆS OGSÅ

Vores anmeldelse af Watchmen-serien, der også ligger på HBO Max >

Eller rettere, den er spændende fra starten, men du får en masse brikker slynget i hovedet uden af kende det fulde billede, der skal samles. Betty Gilpin (G.L.O.W. serien og The Hunt-filmen) er fantastisk, som den noget aparte – og ikke særlig religiøse, men dog troende – nonne, Sister Simone.

Du kan læse videre på vores Mrs. Davis anmeldelse herunder. Serien har premiere på HBO Max den 25. april, hvor de første 4 afsnit (ud af otte) frigives.

En nonne mod en AI

Eftersom Betty Gilpin spiller rollen som nonne, er det ikke hende, der har titelrollen. Det er nemlig en AI, der hedder “Mrs. Davis”. Lidt som Apple-assistenten “Siri”, så er Mrs. Davis altid i øret på alle mennesker og ved tilsyneladende alt om alle. Men hvem har skabt Mrs. Davis? Det er der ikke rigtig nogen, der ved.

Til gengæld har hun vundet så stort indpas, at hun i England også bare kaldes “Mum”, og i Italien har hun fået kælenavnet “Madonna”. Det er med andre ord en AI, der har fået en helt særlig plads i hjertet hos mennesker.

Eller rettere, de fleste mennesker. Der er nemlig også en modstandsbevægelse. Folk der bare ikke bryder sig om, at mennesker lader sig styre af noget ikke-menneskeligt. Denne modstandsbevægelse bliver Sister Simone (Betty Gilpin) lidt indirekte en del af.

Hun har altid været imod Mrs. Davis, som hun konsekvent omtaler som “den”. Hun retter da også andre, når de kalder den elskede AI for “hun”. Kort sagt, griber hun enhver chance for at minde folk om, at det er en maskine.

Mrs. Davis – Anmeldelse | HBO Max-serie

På mission for Jesus

Da vi møder Sister Simone, er hun på en mission. Eller en opgave om man vil. Faktisk sendes hun løbende ud på opgaver. Endda leveret direkte til hende fra selveste Jesus. Altid med fokus på at hjælpe mennesker, så det virker jo fornuftigt nok.

En dag er opgaven så, at hun skal efter Mrs. Davis, og dét er hendes drømme-opgave. Og det er endda en ret let opgave, da Mrs. Davis konstant forsøger at komme i tale med Sister Simone. Men hvordan får man lige has på sådan en altvidende AI?

Man indgår en aftale. En regulær “bytte-bytte-købmand aldrig bytte om igen”-aftale.

Aftalen er både yderst simpel og kan virke ret umulig. For Sister Simone skal såmænd “bare” finde den hellige gral – ja, den selvsamme som Indiana Jones også har været på jagt efter. Når hun har fundet den, skal hun give den til Mrs. Davis, der så til gengæld lover at slukke for sig selv.

Lyder det mærkelig, så kan jeg love dig for, at det er det bestemt også. Heldigvis er det ret underholdende – og ja, tilpas mærkeligt – undervejs, så man har lyst til at se videre. Det havde jeg i hvert fald, da den har mange af Damon Lindelofs (Lost og Watchmen) kendetegn.

Se Mrs. Davis serien på HBO Max nu!

Skaberne af Mrs. Davis er Tara Hernandez og Damon Lindelof, der begge efterlader tydelige aftryk. Tara Hernandez har tidligere skrevet på hele 116 afsnit af komedie-serien The Big Bang Theory og spin-off serien Young Sheldon, så der er mange rappe replikker og kringlede tanker derfra.

Damon Lindelof var skaber på serier som Lost og The Leftovers (og Watchmen-serien, som nævnt flere gange allerede). Derudover har han også skrevet på film som The Hunt, World War Z, Star Trek Into Darkness og Alien-filmen Prometheus (2012).

De otte afsnit er instrueret af de tre instruktører Owen Harris (Black Mirror), Alethea Jones (tv-serien Evil) og Frederick E.O. Toye (The Boys, Westworld).

Ja, det er en underlig historie på mange måder. Og også en fortælling, hvor der løbende er twists. Nogle små detaljer og andre ret voldsomme. Og på samme måde som Lost (da den var god) og især præcis som i Watchmen, så toner det fulde billede langsomt frem.

Watchmen var en miniserie, hvor mange opgav undervejs, hvilket er en skam, da den udviklende sig (og endte!) helt fantastisk. Om det samme bliver tilfældet med Mrs. Davis ved jeg ikke endnu, da vi kun har set de fire første afsnit.

Men jeg kan sige, at det er godt, at man får disse fire afsnit, da det er nødvendigt for at komme ind under huden på denne fortælling. Og ja, jeg skal helt sikkert se den færdig. Så meget lærte jeg da af Watchmen-serien.

Mrs. Davis har premiere på HBO Max den 25. april 2023 med de første 4 afsnit ud af i alt 8 otte.

FAKTA

Skabere: Damon Lindelof, Tara Hernandez
Medvirkende: Betty Gilpin, Ely Henry, Raphael Corkhill, Sam Meader, Darri Ingolfsson, Sondra Currie, Rachel Winfree, Willow Hale, Olivier Barrette, Starr Gilliard, Ibrahim Renno, Dominique Davis, Katja Herbers, Elizabeth Marvel, Chris Diamantopoulos, David Arquette, Jake McDorman, Alexandra Bokyun Chun, Barry Livingston, Ashley Romans, Madeleine Lemay, Chelly, Michelle J. Costello, Gary Anthony Stennette, Bertila Damas, Jonica Booth, Grainger Hines, Caroline Portu, Chander Daya, Stella Grace Fitzgerald, Todd Jeffries, Frank Gilhooley, Brett Justin Koppel, Todd Aaron Brotze, Dieterich Gray, Jared Shipley, Nicholas Wagner, Brett T. Friedmann, Rafael Miguel, Michael Wayne James, Jesse Landry, Anthony J. Tremé, Tom Wlaschiha, Mathilde Ollivier, Margo Martindale, Ben Chaplin, Andy McQueen, Hazel Paraoan

Plot

En nonne tager kampen op mod en almægtig kunstig intelligens. En udforskning af tro versus teknologi og en dramatisk kamp af bibelske og binære proportioner.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg