:: Anmeldelse ::

Uha, der er en del udfordringer med plottet i denne film, og det kan ikke undgå at påvirke min overordnede holdning til filmen. Vi befinder os i Columbia, og den mandlige hovedrolle taler ikke rigtig spansk, selvom hans tidligere kone var spansktalende, og hans datter befinder sig i et spansktalende land, hvilket – bevares – sagtens kan være muligt, men det passer rigtig dårligt med den person, de ellers beskriver ham som. Andre taler kun spansk, men kan så pludselig slå over i engelsk, når vi lærer dem bedre at kende.

Der er mange udfordringer i, at nogle taler henholdsvis engelsk eller spansk, og andre ikke taler disse sprog, men når sprogproblemer i den grad skal bruges til at skabe drama i en horror film, så er vi sgu på gyngende grund. Derudover er der flere meget specifikke plot elementer, som eller ikke hænger sammen, men det kan jeg (desværre!) ikke komme ind på her uden fuldstændig at afsløre grundlæggende elementer.

Filmen er instrueret af Víctor García, der også har lavet fortsættelserne Return to House on Haunted Hill, Mirrors 2 samt Hellraiser: Revelations. Disse films IMDb ratings svinger fra 2.8 til 4.9, så det siger lidt om, hvor niveauet på hans film ligger.

Skuespillet er egentlig hæderligt nok, men nogen er bestemt meget bedre end andre. Overordnet er skuespillet dog ikke det store problem, da den egentlige udfordring nærmere er ret dårligt skrevne karakterer. På den front kan selv de bedste skuespillere kæmpe forgæves. Og så alligevel – på trods af al min irritation og diverse anker omkring sprog og plot – så er der en grundlæggende uhygge og nogle virkelig gode chok effekter, der gør at underholdningsniveauet ligger markant over, hvad man kunne forvente.

Det er ikke nok til at redde filmen i en sådan grad, at jeg kan kalde den god, men det er dog nok til, at det heller ikke var tidsspild. Det mest ærgerlige er dog, at der umiddelbart var et reelt potentiale til noget, der var en hel del bedre end slutresultatet.

Filmen er set på den amerikanske Netflix

Fakta

Genre: Horror
Instruktør: Victor Garcia
Medvirkende: Peter Facinelli, Sophia Myles, Nathalia Ramos m.fl.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.