:: Anmeldelse ::

Var det nu også nødvendigt med en ny Predator film? Nej. Ikke hvis dette var hvad de kunne byde på. Der er et fantastisk cast med en Oscar-vinder og Matrix-stjerne i spidsen, men de får desværre ikke meget at arbejde med, og det kunne ret beset lige så godt have været et relativt ukendt hold skuespillere. Castet gør vitterlig alt hvad de kan, men der er bare ikke meget suppe, der kan koges, når der kun er meget lidt kød tilbage på de gamle ben. Og effekterne bidrager heller ikke engang med noget nyt, hvilket igen er helt fint, da de såmænd er OK. Men igen, hvorfor er det så, der skal laves en ny Predator-film?

Måske jeg havde fået mine forventninger for højt op, for jeg regnede faktisk med, at det ville blive alle tiders underholdning, men i stedet synes jeg, den varede alt for længe. Og hvad var værre endnu: Den bød ikke rigtig på noget nyt eller uddybende, og jeg var mere underholdt af ‘AVP: Alien vs. Predator’ fra 2004. Problemet i denne omgang er nok også, at det prægtige cast samt det faktum, at man forsøger en storstilet genoplivning af Predator-franchising over 20 år senere, lægger op til, at nu har man virkelig noget nyt på hjerte, som giver anledning til dette og tilbyder fans noget ekstra.

Selv instruktøren, Nimród Antal, har jeg også tidligere været glad for, da han lavede ‘Vacancy’ i 2007, som måske ikke var noget kæmpe vidunder, men den var dog god og gedigen horror-underholdning. I ‘Predators’ bliver det alt sammen for klichéfyldt, men uden det bliver kitsch, så man føler det er en inside-joke. Og så er der smidt humor ind et par steder, hvilket også virker malplaceret i den ellers meget mørke og dystre verden, vi bliver præsenteret for. Den er OK underholdning, men for mig var det dog ikke mere. Jeg vurderer til dels film ud fra, om jeg ville se dem igen. Det bliver ikke aktuelt med denne film. Desværre.

Fakta

(Originaltitel: Predators)

I Biografen: 08-07-2010 
Genre: Action | Eventyr | Gyser | Horror | SciFi | Thriller
Instr.: Nimród Antal
Medv.: Adrien Brody, Laurence Fishburne, Alice Braga, Topher Grace, Danny Trejo m.fl. 
Land: USA, 2010

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg