Læsetid ca. < 1 minut

:: Anmeldelse ::

Det er ikke så tit, vi får noget horror fra de mexicanske himmelstrøg, men ‘We are what we are’ har sat sit præg på de forskellige festivaler verden over, hvor den har været vist. Vi glædede os derfor til at se, hvad den havde at byde på.

Filmen er enkel, men meget brutal og realistisk i sin udformning – man kommer helt med ind under huden, fx når familien skærer og parterer deres ofre. Filmen er måske en smule langsom, men eftersom der hele tiden er en masse ubekendte, så fastholdes interessen og nysgerrigheden. Familien, som hele filmen omhandler, er på mange måder dybt dysfunktionel, og flere personer har i den grad brug for at blive lukket ind og få en ordentlig omgang terapi, før de kan fungere i samfundet.

Den primære grund til, at ‘We are what we are’ absolut er værd at se, er castet. Historien er mørk samt forholdsvis forvirrende og langsom, men det fungerer fordi skuespillerne leverer rene og tydelige portrætter, som pirrer og skræmmer. Man kan kun håbe, at den mexicanske filmindustri får mange flere film i denne genre ud til resten af verdenen. Vi er i hvert fald klar til at se mere fra denne skuffe.

Fakta

(International titel: We are what we are)
I biografen: CPH PIX 2011
Genre: Horror | Drama
Instr.: Jorge Michel Grau
Medv.: Francisco Barreiro, Alan Chávez, Paulina Gaitán m.fl.
Land: Mexico, 2010