Da en katastrofal eksplosion ødelægger New York, søger otte fremmede tilflugt i kælderen i deres lejlighedskompleks – et konverteret beskyttelsesrum lavet af deres paranoide vicevært Mickey. Med blot tre tilstødende rum er der knap plads nok til alle, men med et lager af mad og vand er gruppen i hvert fald sikre fra rædslerne udenfor. Så de slår sig ned, mens de forsøger at forstå den katastrofe, der har taget livet af så mange af deres elskede.

Men pludselig stormer mænd i beskyttelsesdragter deres skjul og åbner ild mod dem. De 8 fremmede går sammen i et desperat forsøg på at bekæmpe denne fjende, med ingen forstår hvad disse mænd søger, eller hvad der får dem til at være så ubarmhjertige. Begge sider mister liv i kampen, og de resterende mænd i beskyttelsesdragter skubbes midlertidigt tilbage og lukkes ude. Men det værste er endnu ikke sket for gruppen. “Cabin Fever” sætter ind i gruppen, mens deres beskyttelsesrum forvandles fra et sikkerhedsrum til en klaustrofobisk rotte-fælde. Frygten for stråleforgiftning og svindende forsyninger spiller deres sind et puds, mens den unge, smukke Eva har helt andre bekymringer … Hendes forlovede Sam er svagere end de andre mænd, der langsomt begynder at forvandle sig til hensynsløse, voldelige, rovdyr.

Efterhånden bliver deres fristed til et helvede, og Sam er magtesløs i forhold til at beskytte Eva, så hun må stole på sine egne evner for at redde sig selv fra at blive et offer for de andre.

‘The Divide’ har et spændende cast bestående af bl.a. Milo Ventimiglia (Heroes), Michael Biehn (Terminator), Lauren German (Hostel 2, Dark Country), Rosanna Arquette (Crash), Courtney B. Vance (FlashForward) og Michael Eklund (BloodRayne II).

Filmen er instrueret af Xavier Gens (Frontière(s)) bliver produceret af Ross Dinerstein (The Killing Room), Darryn Welch (Goal! The Dream Begins) og Tony Krantz (24, Mulholland Drive) – og den er skrevet af Karl Mueller and Eron Sheean, som også er co-producer.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg