Så er der igen nyt fra Guillermo del Toro. Denne gang skal han igen arbejde sammen med både producere og skuespillere fra ‘Børnehjemmet’ (‘El Orfanato/The Ophanage’ – Mexico/Spanien, 2007 ), selvom de to film dog intet har til fælles rent tema- og historiemæssigt.
Den kommende film hedder ‘Julia’s Eyes’ (eller ‘Los ojos de Julia’ på spansk) og titelrollen spilles af Belén Rueda, der også havde den altoverskyggende hovedrolle i ‘Børnehjemmet’ og gjorde et fantastisk stykke arbejde. En rolle hun vandt flere priser for – inklusiv International Fantasy Film Award og Barcelona Film Award – og blev nomineret til et hav af andre priser i både spansktalende lande og mange i horror- og fantasygenren.
I ‘Julia’s Eyes’ spiller hun rollen som Julia, en kvinde der langsomt er ved at blive blind, samtidig med at hun forsøger at opklare, hvorfor hendes tvillingesøster – der lider af samme sygdom og derfor var blevet blind – tilsyneladende pludseligt har begået selvmord. Filmen vil blive optaget, så alt ses fra Julia’s øjne. Et nyt skridt i POV (Point of View) metoden, som var et massivt hit, da [REC] benyttede metoden ved udelukkende at lade os opleve rædslen via ét eneste kamera, selvom man kunne høre lyde og fornemme bevægelse udenfor synsfeltet.
Det bliver bl.a. Focus Features, der står bag filmen, men del Toro har overvåget både manuskriptskrivning og casting, så han er med i alle aspekter. Optagelserne begynder til oktober, og Rodar y Rodar – som var produktionsselskabet der først udviklede idéen og også stod bag ‘Børnehjemmet’ – har allerede angivet den som værende i produktion nu. Af samme grund har de også allerede lavet en teaser poster, som kan ses her på siden.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.