Dette års Copenhagen ShortFilm Festival foregår 8.-11. november 2018 og byder blandt andet på en række horror kortfilm.

Programmet til Horror Shorts indeholder syv horror kortfilm, der har sat deres tydelige aftryk på nogle af verdens mest betydningsfulde genrefilmfestivaler.

Filminstruktør Michael Panduro har kurateret programmet og vil introducere filmene på aftenen.

Det fulde program kan findes på www.csff.dk.

Horror Shorts bliver vist fredag d. 9. november 2018 kl. 21:15 i Gloria Biograf.

Netflix & Chill

Michael Middelkoop / Holland / 2018 / 7 min.

Hollandske Michael Middelkoops veloplagte “Netflix & Chill” har gået sin velfortjente sejrsgang over alverdens genrefilmfestivaler – og det med god grund. Middelkoop trækker en velkendt pastiche i nye retninger og overrasker med en sød og blodig historie om et af samtidens store teenage-fænomener.

Milk

Santiago Menghini / Canada / 2018 / 10 min.

En sen nattetime møder en dreng sin mor i køkkenet. Men moderen opfører sig mærkeligt. Med en simpel præmis demonstrerer canadiske Santiago Menghini, at intens uhygge kan skabes med meget få midler og på meget kort tid. Klassisk og uhyre veludført gys.

Aurore

Mael Le Mée / Frankrig / 2018 / 18 min.

Tag et stænk Cronenberg, et stænk Lynch og ælt det blidt ind i en historie om gryende teenage-seksualitet. Uglerne er ikke, hvad de syner i Mael Le Mées sanselige fortælling om Aurore, der har en særlig evne til at komme under huden på sine partnere. Filmen vandt hovedprisen på Fantasia festivalen i Montreal.

She Came From the Woods

Erik & Carson Bloomquist / USA / 2017 / 12 min.

En håndfuld unge medarbejdere i en sommerlejr. Det er sent om aftenen, og børnene er taget hjem. En uhyggelig vandrehistorie og udfordringen: Tør du spilde dit eget blod og kalde på Esther? Brødrene Bloomquists stilsikre pastiche foregår i 1987 og rammer alle retro-tonerne lige i røven.

Helsinki Mansplaining Massacre

Ilja Rautsi / Finland / 2018 / 15 min.

Med reference til både “Evil Dead” og “Motorsavsmassakren” leverer finske Ilja Rautsi årets mest vanvittige splatterkomedie. Titlen siger næsten alt, og de originale blodsudgydelser tog hovedprisen med hjem fra Asiens største genrefilmfestival i Bucheon, Sydkorea.

Latched

Justin Harding & Rob Brunner / Canada / 2017 / 17 min.

De erfarne instruktører Justin Harding og Rob Brunner kanaliserer eventyrlig uhygge i ånd med Guillermo Del Toro i denne uhyggelige fortælling om ensomhed, dans og feer. Filmen har gået sin sejrsgang på alverdens festivaler og blev blandt andet udtaget til den prestigefyldte Toronto Film Festival.

Baghead

Alberto Corredor Marina / UK / 2017 / 15 min.

Noget lever i kælderen under den fallerede bar. Noget mystisk og magisk. Og for 1000 pund i minuttet kan man købe sig til en audiens. “Baghead” krydrer en klassisk historie med benhård, kynisk socialrealisme og en original tilgang til sit emne.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg