Der er ingen tvivl om, at MTV har godt fat i den generation, der meget gerne tager i biografen og ser horror film. Ikke mindst de såkaldte “teen slasher” film, hvor castet primært består af nye unge skuespillere eller dem, der allerede er ved at have opbygget en god karriere som unge og smukke skuespillere. MTV har for nylig besluttet at producere flere film selv, og blandt de første er horror filmen ‘Super Psycho Sweet 16’.

Klippet er fra MTV, der uden tvivl også har den helt rigtige målgruppe – instruktøren Paul Weitz havde da også sin instruktørdebut med kultklassikeren ‘American Pie’, så MTV generationen er i hans hule hånd. Der burde dog også være noget for den mere – lad os kalde det – “modne” del af horror fanbasen, da castet består af en perlerække gode skuespillere såsom de oscarnominerede skuespillere John C. Reilly, Willem Dafoe og Salma Hayek – sidstnævnte spiller såmænd den skæggede dame i ‘The Vampire’s Assistant’.

Manuskriptet er skrevet af Paul Weitz, der især har skrevet komedier som ‘Antz’ (USA, 1998) og ‘About a Boy’ (UK/USA, mfl., 2002), men han får godt horror-selskab i forfatterrollen af Brian Helgeland, der startede sin manuskriptkarriere med en film i ‘Nightmare on Elm Street’-serien og et par stykker i ‘Friday the 13th’ franchisen. Senere har han lavet ‘L.A. Confidential’ og ‘Mystic River’, så han er en af de helt tunge drenge i manuskriptforfatter kategorien. ‘L.A. Confidential’ vandt ham da også en Oscar for, mens ‘Mystic River’ gav ham endnu en nominering. Hans kommende manuskripter inkluderer Ridley Scott’s ‘Robin Hood’ (USA/UK, 2010) og ‘Salt’ (USA, 2010), der har fået en del omtale, eftersom den skulle have haft Tom Cruise i hovedrollen, men titelrollen blev skrevet om og i stedet givet til Angelina Jolie.

Genren er ifølge IMDB intet mindre end action, adventure, comedy, fantasy, horror og thriller, så det må siges at være en film, som det meste af familien kan få noget ud af.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg