Læsetid ca. 2 min.

Der er ingen tvivl om, at MTV har godt fat i den generation, der meget gerne tager i biografen og ser horror film. Ikke mindst de såkaldte “teen slasher” film, hvor castet primært består af nye unge skuespillere eller dem, der allerede er ved at have opbygget en god karriere som unge og smukke skuespillere. MTV har for nylig besluttet at producere flere film selv, og blandt de første er horror filmen ‘Super Psycho Sweet 16’.

Klippet er fra MTV, der uden tvivl også har den helt rigtige målgruppe – instruktøren Paul Weitz havde da også sin instruktørdebut med kultklassikeren ‘American Pie’, så MTV generationen er i hans hule hånd. Der burde dog også være noget for den mere – lad os kalde det – “modne” del af horror fanbasen, da castet består af en perlerække gode skuespillere såsom de oscarnominerede skuespillere John C. Reilly, Willem Dafoe og Salma Hayek – sidstnævnte spiller såmænd den skæggede dame i ‘The Vampire’s Assistant’.

Manuskriptet er skrevet af Paul Weitz, der især har skrevet komedier som ‘Antz’ (USA, 1998) og ‘About a Boy’ (UK/USA, mfl., 2002), men han får godt horror-selskab i forfatterrollen af Brian Helgeland, der startede sin manuskriptkarriere med en film i ‘Nightmare on Elm Street’-serien og et par stykker i ‘Friday the 13th’ franchisen. Senere har han lavet ‘L.A. Confidential’ og ‘Mystic River’, så han er en af de helt tunge drenge i manuskriptforfatter kategorien. ‘L.A. Confidential’ vandt ham da også en Oscar for, mens ‘Mystic River’ gav ham endnu en nominering. Hans kommende manuskripter inkluderer Ridley Scott’s ‘Robin Hood’ (USA/UK, 2010) og ‘Salt’ (USA, 2010), der har fået en del omtale, eftersom den skulle have haft Tom Cruise i hovedrollen, men titelrollen blev skrevet om og i stedet givet til Angelina Jolie.

Genren er ifølge IMDB intet mindre end action, adventure, comedy, fantasy, horror og thriller, så det må siges at være en film, som det meste af familien kan få noget ud af.