image

Vi har fået lov til at smugkigge på DR Ultra’s nye gyser-serie for større børn ved navn “Nr. 7”. Og det var faktisk noget, jeg glædede mig til, selvom jeg forsøgte at holde forventningerne nede.

Det var der dog ingen grund til, for den leverede faktisk varen på ganske fin vis. Bevares, der er en del replikker, der falder lidt tungt eller snubles over, men det kan sagtens tilgives, da der er en enorm charme og oprigtighed inde over hele produktionen.

Foruden en enkel, men velfortalt, gyserhistorie, er der også en del andre sidehistorier, der tager fat på alvorlige og ret tunge emner, men på en måde der er dejligt ligetil og på ingen måde belærende.

Det er naturligvis ikke det vilde gys for et voksent publikum, men virker som en sund og ærlig måde at introducere gysergenren for den yngre generation. Og jeg ville personligt meget gerne se endnu en historie, så en 2’er ville da være kærkommen.

“Min ambition med ’Nr. 7’ er at lave en god dansk gyserserie, direkte til børn. En serie, der tager det bedste fra Hollywood, men på den danske måde.”

JOHN KENN MORTENSEN, INSTRUKTØR, FORFATTER OG GYSERFILMSENTUSIAS

Nr. 7 sendes som maraton søndag 15. februar klokken 20.00. Og hvis man hellere vil se den delt mere op, kan man efterfølgende se den to afsnit af gangen kl. 19.30 mandag-onsdag i uge 8.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.