image

Vi har fået lov til at smugkigge på DR Ultra’s nye gyser-serie for større børn ved navn “Nr. 7”. Og det var faktisk noget, jeg glædede mig til, selvom jeg forsøgte at holde forventningerne nede.

Det var der dog ingen grund til, for den leverede faktisk varen på ganske fin vis. Bevares, der er en del replikker, der falder lidt tungt eller snubles over, men det kan sagtens tilgives, da der er en enorm charme og oprigtighed inde over hele produktionen.

Foruden en enkel, men velfortalt, gyserhistorie, er der også en del andre sidehistorier, der tager fat på alvorlige og ret tunge emner, men på en måde der er dejligt ligetil og på ingen måde belærende.

Det er naturligvis ikke det vilde gys for et voksent publikum, men virker som en sund og ærlig måde at introducere gysergenren for den yngre generation. Og jeg ville personligt meget gerne se endnu en historie, så en 2’er ville da være kærkommen.

“Min ambition med ’Nr. 7’ er at lave en god dansk gyserserie, direkte til børn. En serie, der tager det bedste fra Hollywood, men på den danske måde.”

JOHN KENN MORTENSEN, INSTRUKTØR, FORFATTER OG GYSERFILMSENTUSIAS

Nr. 7 sendes som maraton søndag 15. februar klokken 20.00. Og hvis man hellere vil se den delt mere op, kan man efterfølgende se den to afsnit af gangen kl. 19.30 mandag-onsdag i uge 8.