The Cabin in the Woods har i dag premiere i de danske biografer, og for en gangs skyld får en gyserfilm faktisk rimelig gode anmeldelser.

Filmen har været længe undervejs, da den faktisk blev filmet allerede i 2009. MGM udsatte premieren i 2009 for at konvertere den til 3D, hvorefter de fik store økonomiske problemer. Derefter Lionsgate købte de amerikanske rettigheder til filmen.

Filmen er skrevet af Joss Whedon og Drew Goddard (manuskriptforfatter på bl.a. Lost, Cloverfield, Alias, Angel og Buffy), og den instrueres af sidstnævnte. Filmens medvirkende er bl.a. Chris Hemsworth (Thor, Star Trek), Richard Jenkins (Six Feet Under), Bradley Whitford (The West Wing) og Kristen Connelly (The Bay).

‘Cabin in the Woods’ leverer et twist på det klassiske set-up med en gruppe unge mennesker, der er strandet i en hytte i en mørk og skummel skov.

Se hvad de danske anmeldere siger nedenfor:

Berlingske Tidende: ****

“Her resulterer en original ny drejning af tankegangen i genren en herlig horrorperle. Også selv om vildskaben går over gevind til sidst.”

Ekstra Bladet: ****

“Uden at røbe for meget – overraskelsesmomentet er vigtigt her – så formår ‘ The Cabin in the Woods’ på ret elegant og begavet vis at vende vrangen ud på stort set enhver konvention inden for gysergenren.”

B.T.: *****

“I en tid, hvor primitiv voldspornografidominerer i gyserafdelingen, er ‘ Cabin in the Woods’ en skøn og nervepirrende undtagelse. Og tro mig, imod sædvane får vi heller aldrig en to’er -med garanti.”

Jyllands-Posten: ***

“Det er ikke den slags film, jeg går efter, indrømmet! Men den opfylder sine prætentioner og imødekommer åbenbart et behov hos især unge mennesker for et fantasiens styrtløb og en slags åndelige drugs.”

Cinemazone: *****

“…en pokkers underholdende og konstant overraskende rejse ind i gysets verden.”

Information:

“…filmen bærer præg af at være lavet af en, som kender gysergenren og alle dens konventioner, men som også er interesseret i at bruge dem på en ny måde. Og det må man sige, at Whedon og instruktøren af The Cabin in the Woods, Drew Goddard, gør, endda i en grad, så det er synd at fortælle ret meget om filmen. Jo mindre man ved, jo sjovere og mere overraskende er den at se.”

Vi kommer selv med en anmeldelse inden for en uge, når vi har fået lejlighed til at se den i biografen med et “ægte” publikum, som vi altid gør, fremfor at se anmelder-screeninger.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg