Vi har over sommeren været i USA i en måned, hvilket vil sige, at vi har set alle de nye biograffilm og TV serier, vi kunne komme i nærheden af.

Her kommer en lille vurdering af de forskellige relevante ting. Biograffilm anmelder vi dog først, når de udkommer i Danmark.

Biograffilm

Deliver Us From Evil
Det er virkelig forfriskende med kombinationen af politi-film og dæmoner/eksorcisme, men desværre er det ikke helt så godt, som det kunne være. Det føles lidt som to film, man prøver at koble sammen. Men den er stadig et syn værd.

The Purge: Anarchy
Ved den første film sad vi hovedrystende og overværede et manuskript, der på alle måder var svagt. Denne gang så præmisserne mere lovende ud, hvor de har rykket kampen ud på gaden. Og heldigvis kan vi rapportere, at The Purge: Anarchy er meget bedre end sin forgænger! Der er ikke så meget pis og latterlige beslutninger – bare en masse purging!

TV serier

The Last Ship
Lovende takter fra serien, der handler om en virus, der udrydder den største del af befolkningen, hvor et besætningen på afsidesliggende krigsskib skal finde kuren. Den virker umiddelbart ganske spændende fra starten, så vi skal nok følge den, når den starter på TNT DK fra søndag den 20. juli.

Under the Dome – sæson 2
Sæson 1 havde nogle virkelig irriterende momenter og karakterer – og det bliver bestemt kun værre i sæson 2! Folk tager dumme beslutninger, siger dumme ting, og nye karakterer dukker pludselig op inde i boblen… Suk.

Extant
Med store kræfter som Steven Spielberg bag, havde vi ret høje forventninger til serien med Halle Berry i hovedrollen. Efter at have set 2 afsnit kan vi godt konkludere, at Extant er værd at bruge tid på. Den leverer en masse mystik, og det er rigtig lovende. Om vi får chancen for at se serien i Danmark, må tiden vise.

The Strain
Vi har læst alle 3 bøger i The Strain-serien, og vi håbede hele vejen igennem, at bogserien ville blive filmatiseret. Der gik noget tid, men det lykkedes – og Guillermo del Toro har selv instrueret det første afsnit. Og det er rigtig gode takter, der leveres! Vi får uhygge, spænding, interessante karakterer og vampyrer/monstre! Vi krydser fingre og tæer for, at serien bliver indkøbt til dansk tv.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.