:: Anmeldelse ::

Jeg havde enorme forventninger til denne film, og det var en næsten fyldt sal, vi befandt os i. Men… jeg blev desværre skuffet. Ikke slemt, for selve historien er virkelig spændende, og skuespillerne gør et virkelig flot arbejde. Havde det været en kortfilm, så kunne den nærmest have været Oscar værdig pga. den rå historie.

Problemet er bare, at den er ALT for langsom. Der er en biltur midt i filmen, der bogstavligt talt tager henved en halv time. At der så også var ekstremt varmt i den fyldte biografsal – folk sad og tog trøjer af på stribe – gjorde det nok heller ikke bedre. Den helvedes biltur, der nærmest foregår i realtime og med kun en håndfuld replikker, var på ingen måde noget, der bidragede til helhedsindtrykket for mig. Eller rettere, det gjorde det jo, men i meget negativ forstand.

Alligevel kan filmen godt anbefales, og ikke mindt når du går ind til den med viden om, at den halvvejs går meget i stå. Det ér en flot film, og en fascinerende og spændende historie. Men jeg var tæt på at opgive halvvejs – det er jeg dog glad for, at jeg ikke gjorde. Trods alt.

:: Heaven of Trivia ::

Det blev ret svært at få castet rollen som glædespigen “Madonna”, der foruden nøgenhed kræver nogle ret rå sexscener. Det lykkedes dog til sidst, og skuespillerindens mand og børn kunne også acceptere, at hun tog rollen – dog blev det med få betingelser, som ikke er noget, der har påvirket filmen synderligt.

Fakta

(Originaltitel: Kinatay)

Set til CPH PIX 2010
Genre: Thriller | Krimi
Instr.: Brillante Mendoza
Medv.: Mercedes Cabral, Julio Diaz, Jhong Hilario, Maria Isabel Lopez, Coco Martin, Mark Meily m.fl.
Land: Fillipinerne | Frankrig, 2009

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.