HOT SKULL på Netflix er en ny dystopisk sci-fi-serie med både et spændende plot og meget interessante karakterer. Det er en stærk produktion fra Tyrkiet (org. titel: Sicak Kafa). Læs vores anmeldelse af Hot Skull-serien her!

HOT SKULL er en ny Netflix sci-fi-serie baseret på romanen af Afşin Kum. Denne tyrkiske serie (org. titel: Sicak Kafa) har en meget høj produktionskvalitet. Det burde selvfølgelig ikke komme som nogen overraskelse, hvis du har tjekket andre Netflix-produktioner fra Tyrkiet.

Historien er meget universel, da den handler om en epidemi. Vi er i en meget dystopisk version af Istanbul, der er rystet af en epidemi af decideret vanvid. En epidemi, der spreder sig gennem sprog og tale – også kaldet “pladren”. Du ved præcis, hvad dette vil sige, når du har været vidne til den første inficerede person. Du godeste, det er ren pladder… og det smitter!

Læs videre på vores anmeldelse af Hot Skull-serien nedenfor. Find alle 8 et-times afsnit på Netflix fra den 2. december 2022.

Pladder som en sygdom

Hot Skull foregår i en dystopisk verden, hvor en epidemi spreder sig gennem verbal kommunikation. Alle bærer støjreducerende headset, og verden er klart forbi det værste. Eller rettere, det lader til at vi har lært, hvordan vi undgår det – og dermed hvordan vi stopper et større udbrud.

Selvom det kan føles som et helvede for enhver i vores verden at lytte til nogen, der pladrer løs i en uendelighed, er det i Hot Skull en egentlig epidemi. Og den person, der gør det, kan ikke stoppe. Alt, hvad de siger, lyder som kryptiske gåder, der kommer ud som det rene vås eller pladder.

Den tilbagetrukne tidligere sprogforsker Murat Siyavus (Osman Sonant), som har søgt tilflugt i sin mors hjem, bliver jagtet af den hensynsløse AEI (Anti-Epidemic Institution). Det viser sig, at han er den eneste person, der ikke er påvirket af den “pladrende” sygdom.

Mens Murat er immun, så han ikke får sygdommen, så bliver han påvirket. Hans hoved varmes vildt og vanvittigt op, når han udsættes for pladres. Han får simpelthen et varmt kranie (eller “hot skull” som jo er titlen). Han skal dog “bare” køle hovedet ned med det samme for at få det bedre. Så han mærker epidemien, når han bliver “smittet” kortvarigt, men kan ikke give det videre.

Da Murat kun alt for godt ved, hvordan denne anti-epidemi institution fungerer, er han tvunget til at forlade den sikre zone i Istanbul. Han flygter og leder efter svar, der kan forklare hans “hot skull”-reaktion… og måske endda hjælpe hele verden.

Hot Skull: Sæson 1 – Anmeldelse | Netflix-serie

Denne serie kan blive et kæmpe hit

Nu hvor Netflix-seere virkelig er begyndt at acceptere – eller i det mindste give en chance til – produktioner, der ikke er på engelsk, kunne Hot Skull godt gå hen og blive noget af en hitserie. Selvfølgelig er der mange ikke-engelsktalende Netflix-abonnenter, der længe har været glade for at se noget godt.

Danskerne er eksempelvis vant til at læse undertekster, men vi mødes dog stadig jævnligt af kommentarer om, at folk ikke gider noget, der ikke er på engelsk. Eller måske tysk and noget nordisk, hvis det skal være helt vildt. Det er en skam, for der ligger vanvittig meget godt på Netflix.

Du skal dog for alt i verden undgå de dubbede versioner. De kan ødelægge alt. Prøv bare at se noget dansk i en dubbet udgave. Ej men føj, altså. Man får det jo fysisk dårligt!

Hvis ikke det fremgik allerede, så er Hot Skull-serien på Netflix altså ret god. En meget stærk episode 1 burde være nok til at overbevise dig om dette. Den har både et spændende plot – med den alt for velkendte epidemi-historie – og meget interessante karakterer.

Hovedpersonen Murats mor var nok til at holde mig fanget. For pokker, hun er en “tough mamma”, der bare ikke finder sig i noget. Hverken fra sin søn, anden familie eller nogle myndigheder. Og så er hun da ligeglad med, om de har våben – de skal opføre sig ordentligt.

Se Hot Skull på Netflix nu!

Denne nye Netflix sci-fi-serie fra Tyrkiet er baseret på romanen Hot Skull af Afşin Kum. Forfatteren og instruktøren af denne adaption er Mert Baykal. Som sådan får han også skaber-æren (af Netflix-serien), hvilket er helt fair. Især fordi han har gjort et fantastisk stykke arbejde!

Som allerede nævnt er dette en højkvalitetsproduktion fra Tyrkiet. Så selvom du stadig ikke har tjekket nogen af de tyrkiske Netflix-produktioner ud, bør du virkelig give denne en chance.

FLERE TYRKISKE PRODUKTIONER

Se Fatma på Netflix – jeg var fascineret af serien fra de allerførste scener >

Hvert afsnit er omkring en time langt (nogle lidt kortere eller længere), og med 8 afsnit er der meget historie at dække. Giv den et skud og nyd både plottet og de karakterer, der generelt er ekstremt velskrevne og underholdende!

Hot Skull er på Netflix fra den 2. december 2022.

FAKTA

Skaber: Mert Baykal
Instruktører: Mert Baykal, Umur Turagay
Medvirkende: Osman Sonant, Şevket Çoruh, Hazal Subaşı, Tilbe Saran, Kubilay Tunçer, Özgür Emre Yıldırım, Gonca Vuslateri

Plot

I en dystopisk verden, hvor en epidemi spreder sig via verbal kommunikation, forfølger en tyrannisk institution en lingvist, der er immun overfor sygdommen.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.