:: Anmeldelse ::

I de seneste år har vi set utrolig mange film med både vampyrer og varulve som omdrejningspunkt, men alligevel er denne film ret anderledes. Både fordi hele stilen og energien er trukket godt ned, da vi befinder os i et roligt pensionistområde, men også fordi hovedpersonen er en blind, ældre herre, der har en fantastisk tør humor.

Denne kombination – blind og tør humor – gør at han opfører sig præcis, som han har lyst til, og føler han kan slippe afsted med det, så derfor kan han være nærmest ubehagelig på en passiv-agressiv måde det ene øjeblik og blid og charmerende det næste. Samtidig har han også en Dirty Harry-agtigt kvalitet over sig, da han på ingen måde er bange for at dø, hvilket passer ret godt, når nu man skal i kamp med noget overnaturligt.

Rollerne er perfekt besat og især hovedrollen, Ambrose, der spilles af Nick Damici (kendt fra bl.a. The Sacrament, We Are What We Are og Stake Land) er helt perfekt castet. Han er godt nok for ung til at spille rollen, og man kan se, at han er sminket ældre, men når han som person virker som en senior Dirty Harry, så kan man sagtens tilgive dette.

Manuskriptet er skrevet af Eric Stolze, der har lavet en lille håndfuld filmatiserede manuskripter tidligere, mens instruktionen er varetaget af Adrián García Bogliano’s gode horror hænder. Han er fra Spanien og har derfor lavet en række spanske film, men stod dog også bag en af kortfilmene i den første The ABC’s of Death, hvor han lavede B is for Bigfoot.

Det er en underligt rolig og lidt langsom film, men alligevel keder man sig ikke, og det er sjovt at opleve de forskellige relationer mellem senior-folkene i dette boligområde. Det er lidt som at se ældre mennesker blive teenagere på ny, og det er altså en finurlig sødme at opleve, når nu det ellers er en film, der handler om voldsomt blodige overfald af overnaturlig art. Det er en anderledes varulvefilm, som bestemt er et syn værd og sagtens kan anbefales… man skal bare være klar på, at det mere er momentvis uhygge, der ellers er blandet med en nærmest dokumentar-agtigt oplevelse af pensionist tilværelsen. Og varulvene vinder de altså ingen priser for – de er super kitsch med lange hår på ørerne og det hele. 😉

Fakta

Biografpremiere: Blodig weekend 2014
DVD-premiere: 16-04-2015
Genre: Horror, Drama
Instruktør: Adrián Garcia Bogliano
Medvirkende: Nick Damici, Ethan Embry, Tom Noonan, Tina Louise m.fl.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.