Malevolent er en ny Netflix gyser med fokus på spøgelser. Det er en af de mere vellykkede film, da den fokuserer på den gode historie. Og ikke mindst skuespillere, der kan bære plottet troværdigt frem.

Malevolent er måske ikke en spøgelsesfilm på papiret. Men hvis du ser traileren for den nye Netflix gyser, vil du se, at det måske alligevel er tilfældet.

Spørgsmålet er reelt om hovedpersonen, Angela, er clairvoyant eller bare vanvittig. Når man bygger en forretning op omkring at “lade som om”, man taler med de døde, så er det klart, at tvivlen er til stede. For måske spøgelserne pludselig gerne vil tale.

Det virker som om, Netflix udsender produktioner her i oktober 2018, der holder et dejligt højt niveau. Med både denne og Mike Flanagan serien The Haunting of Hill House i 10 afsnit, så vil vi bestemt ikke klage over Netflix-produceret indhold.

En brutal og realistisk fortælling

Bevares, det er naturligvis et temperaments spørgsmål (eller tro), om Malevolent byder på realisme. Men måden historien fortælles på og skrider frem, er i hvert fald mere ligefrem og reel, end den er fyldt med dumme effekter og fluff.

Historien foregår i øvrigt i Scotland i midt-80’erne. Allerede dette sætter nogle perfekte rammer for en gyserfilm. Der er ingen mobiltelefoner og dermed ingen hurtig forbindelse til omverden, når tingene går galt. Og dét gør de naturligvis.

Desuden er skuespillerne altså gode til at formidle den enkle historie. Florence Pugh har den primære hovedrolle som Angela. Du har måske set Florence Pugh i den britiske Netflix krimi Marcella (der varmt kan anbefales). Generelt tror jeg, vi kommer til at se meget mere til hende.

Derudover er især Celia Imrie altså eminent som Mrs. Green, der bare gerne vil have de døde piger til at holde op med at skrige. Celia Imrie har typisk være med i mere letbenede britiske film som Calender Girls og The Best Exotic Marigold Hotel. Hun var dog også Fighter Pilot Bravo 5 i Star Wars: The Phantom Menace. Jo jo, hun har prøvet lidt af hvert.

Malevolent er dog en 100% gyserfilm, og dét kan hun bestemt også klare!

Malevolent [Netflix] anmeldelse

Slutningen af Malevolent

Vi var ret begejstrede for slutningen på Malevolent af flere årsager. Først og fremmest fordi den virker mere ægte, end det ofte er tilfældet. Man slipper sjældent godt fra at drive plat på det overnaturlige – slet ikke i denne filmgenre.

Men især også på grund af de mindre detaljer, så derfor vil vi lige undtagelsesvis komme med lidt spoilers.

*SPOILERS* Læs videre under billedet for at undgå afsløringer!

Malevolent byder på en af den slags slutninger, hvor det hele ikke ender lykkeligt. Og ja, Angelas bror, Jackson, dør på det gamle pigehjem. Da Angela finder ham gående ude på vejen, ved hun også straks, at det er hans spøgelse, hun ser.

Ikke kun fordi han virker forvirret og leder efter sin kæreste, men nærmere fordi han ikke længere har munden syet sammen.

Og hvem står overfor Angela til sidst på hospitalet? Det er naturligvis oplagt, at det er hendes bror, men det kan reelt også være hendes mor. Det lader jo til, at moderen havde de samme evner, og hun viste sig for Jackson, da de var på pigehjemmet.

Hvem af dem, der står der (eller en helt tredje), dét må være op til fortolkning, da alt reelt er muligt. Nu accepterer hun jo tydeligvis, at hun har nogle evner og ikke er ved at blive vanvittig.

Malevolent [Netflix] anmeldelse

En af de bedre Netflix gyserfilm

Nu har det ikke været en ubetinget succes, når Netflix har lavet gyserfilm. Det er naturligvis en del af præmissen, når man laver  meget content. Der skal være plads til lidt af det hele.

Med Malevolent har Netflix dog fået en ægte gyserfilm, der også rammer den skønne spilletid på en halvanden time. Så er der fin plads til flere film på én aften!

Instruktøren er fra Island og har det ret kække navn Olaf de Fleur. Hans fulde navn er egentlig Olaf de Fleur Johannesson, men det andet batter ligesom mere. Og ja, han må hjertens gerne kaste sig over flere gyserfilm, for han har tydeligvis greb om genren.

Du kan se Malevolent på Netflix fra 5. oktober 2018. God fornøjelse!

FAKTA

Premiere: 5. oktober 2018 på Netflix
Instruktør: Olaf de Fleur
Medvirkende: Florence Pugh, Celia Imrie, Ben Lloyd-Hughes, Scott Chambers, Georgina Bevan

PLOT

Et søskendepar, som tager betaling for at fremstille paranormale hændelser, får deres sag for, da en opgave på et hjemsøgt gods pludselig bliver meget, meget realistisk.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg