:: Anmeldelse ::

Det er egentlig en utrolig enkel historie, der ikke engang er videre ny – i hvert fald ikke hvis man for nyligt har set Cheap Thrills, som vi anmeldte tilbage i marts måned. Alligevel har den absolut sin berettigelse, da den giver en anden vinkel på “Hvor langt ville du gå for penge?”-plottet. Nå ja, og så er det i øvrigt en genindspilning af den thailandske 13 game sayawng fra 2006.

I 13 Sins følger vi den noget kedelige og anonyme mand, Elliot Brindle, der har utrolig svært ved at sige nej. Han har en retarderet bror, en sur og gammel racistisk far og en sød forlovet, der tilfældigvis er sort – ikke en super kombination, når ens racistiske far skal flytte ind i en periode, fordi vores hovedperson ikke kan sige nej, når nogen har brug for hjælp. Lad os med det samme slå fast, at alle karaktererne faktisk fungerer rigtig godt. De er lige på kanten til at være stereotype, men undgår det faktisk på elegant vis – og lige præcis den forlovede, er det absolutte lyspunkt i Elliot’s ellers ret dystre liv. Det er da også netop i samvær med hende, at han lyser lidt op, og man kan se, hvorfor hun er faldet for ham.

Vi kender instruktøren Daniel Stamm fra The Last Exorcism, som var et frisk pust inden for genren. Han har faktisk ikke lavet andre film siden da, men 13 Sins bevæger sig inden for horror-genren med sine særdeles blodige og makabre påfund. Hovedrollen spilles af Mark Webber (Scott Pilgrim mod verden), hans forlovede spilles af Rutina Wesley (Tara fra True Blood), mens Ron Perlman har en lille rolle som politimand. De leverer alle fine præstationer, så der er ikke noget at sætte en finger på.

Selve plottet med at få Elliot til at udføre flere og flere frygtelige og ekstreme ting, for et stadigt større beløb penge, er faktisk skruet rigtig godt sammen. Det hele giver mening, og man forstår, hvorfor han fortsætter, og hvordan han kan forsvare det for sig selv. Og hans leverpostejagtige hverdag bliver da i helt ekstrem grad langt mere spændende og vild.

Personligt var jeg dog rigtig skuffet over slutningen. Den var lidt for nem og alt for dum, så det trækker det samlede indtryk ned og efterlader mig sgu både mavesur og rigtig godt gammeldags ærgerlig. Men uanset hvad, er 13 Sins værd at se!

Fakta

DVD-premiere: 30-06-2014 (UK)
Genre: Horror, Thriller
Instruktør: Daniel Stamm
Medvirkende: Mark Webber, Rutina Wesley, Pruitt Taylor Vince, Ron Perlman m.fl.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg