:: Anmeldelse ::

Når man ser nogle af de mest genkendelige ansigter i horrorverdenen på bagsiden af DVD’en i form af Jeffrey Combs (Re-Animator serien, House on Haunted Hill 1+2) og Michael Berryman (Wes Craven’s ‘The Hills Have Eyes’, 1977 og Rob Zombie’s ‘The Devil’s Rejects’, 2005), så ved man, at der højst sandsynligt er tale om horror på ren underholdningsniveau og uden den store dybde. Og det er også helt i orden! 

‘Brutal’ starter en smule forvirrende, eftersom man liiige skal spore sig ind på, at den virkelig ikke tager sig selv særlig alvorligt. Det tager heldigvis ikke mange minutter, og man indser, at det er meningen, der skal gnækkes over mange scener, så man griner ikke ad filmen, men med filmen. 

Historien kan fortælles på meget kort tid, men nu er det jo horror, og så skal historien lige udsplattes og gennem-slashes lidt, som det hører sig til. Det er ingen voldsom film på nogen måde (efter horror standarder i hvert fald), så også folk i den mere ømskinnede afdeling, kan sagtens være med. Det er ikke stor kunst eller super høj kvalitet, men det er helt fin underholdning. Og med denne "Sam Raimi"-agtige retning, kan Ethan Wiley blive rigtig spændende om nogle år, hvis han fortsætter i den retning. I denne omgang er det mere sort komedie end horror, så det skal man være klar på, hvis man kaster sig over ‘Brutal’, hvilket man sagtens kan gøre for underholdningens skyld. 

:: Heaven of Trivia ::

Ethan Riley’s film ‘Blackwater Valley Exorcism’ (2006) har også Jeffrey Combs i rollen som Sheriff Jimmy og skulle efter sigende hænge sammen med ‘Brutal’, selvom ingen andre roller er med i begge film. 

Fakta

(Originaltitel: Brutal)

På DVD: 22-09-2009
Genre: Gyser
Instr.: Ethan Wiley
Medv.: Jeffrey Combs, Michael Berryman, Sarah Thompson, Eric Lange, m.fl. 
Land: USA, 2007

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg