CATCHING KILLERS Sæson 3 er ude på Netflix nu. Denne gang har true-crime-dokumentarserien fire afsnit på 45 minutter. Som det fremgår af titlen, bliver sagerne løst. Læs vores Catching Killers sæson 3 anmeldelse her!

CATCHING KILLERS Sæson 3 på Netflix er nyeste sæson i true-crime-dokumentarserien, der begyndte i 2021. Omdrejningspunktet er at fange morderne (som titlen siger) og dermed løse mordsager. I flere af disse tilfælde er morderne aktive i mange år, så det er typisk seriemordere.

Hver sæson har haft fire afsnit, og denne tredje sæson er ingen undtagelse. Men hvor afsnittene tidligere har været mellem 30-45 minutter (sæson 1) og godt 30 minutter (sæson 2), er alle afsnit i sæson 3 omkring 45 minutter lange.

Vi har anmeldt de to forrige sæsoner på vores engelske søstersite, så du kan eventuelt læse om dem dér.

Læs vores sæson 1 anmeldelse her >

Og vores sæson 2 anmeldelse finder du her >

Læs videre på vores Catching Killers sæson 3 anmeldelse nedenfor. Find alle fire nye afsnit på Netflix fra den 23. juni 2023.

Sæson 3 inkluderer New York Zodiac Killer

Før din hjerne begynder at slå krøller, fordi du tænker “Jamen, Zodiac-morderen blev aldrig fanget!”, skal du lægge mærke til “New York”-delen. Seriemorderen, dækket i afsnit 2 af Catching Killers sæson 3, er nemlig en copycat. Han dræbte folk i New York i 1990’erne.

Den oprindelige Zodiac-morder – ham der aldrig er blev fanget – var en seriemorder, der var aktiv i slutningen af 1960’erne i det nordlige Californien.

Jeg kan ikke umiddelbart huske, at jeg nogensinde har hørt om New York Zodiac-morderen. Han gør dog bestemt indtryk, når man hører om hans forbrydelser her.

VIL DU HAVE MERE OM DEN ORIGINALE ZODIAC?

Der er en spillefilm, der spekulerede i, at Zodiac kunne blive fanget senere – den er faktisk overraskende effektiv og bygger på nogle af de virkelige teorier, politiet havde >

Det, jeg har kunnet lide ved de to første sæsoner, gælder stadig for sæson 3. Sagerne er dækket af folk, der var direkte involveret i arbejdet med dem, da efterforskningen og opklaringen skete. Desuden har episoderne en god længde, hvor én episode dækker én seriemorder.

Samtidig er der respekt for ofrene og endda erkendelsen af, at politiets arbejde i nogle tilfælde ikke var godt (eller helt lovligt) efter nutidens standarder.

Catching Killers: Sæson 3 – Netflix anmeldelse

Sagerne i Catching Killers‘ tredje sæson

Det skal bemærkes, at det er et stykke tid siden, de første to sæsoner af Catching Killers udkom. Sæson 1 udkom i november 2021, og sæson 2 var blot et par måneder senere i februar 2022.

Nu, mere end et år senere, er true crime-antologiserien tilbage med fire stærke episoder i sin tredje sæson.

I sæson 3 af Catching Killers gennemgår vi fire forskellige sager i løbet af de fire afsnit.

End of the Line: The Railroad Killer

En mand, kendt som The Railroad Killer, hopper på toget til sine ofres hjem, slår dem ned, forsyner sig med deres mad – og undviger politiet i årevis.

Night Terror: New York Zodiac Killer

I 90’erne udvælger en morder i New York sine ofre ud fra deres stjernetegn. Kan politiet fange ham, før han angriber alle 12 stjernetegn?

Manhunt: The Olympic Park Bomber

En dødbringende bombe eksploderer ved de olympiske lege i 1996 i Atlanta. Men da FBI-agenter efterforsker efterfølgende angreb, indser de, at de selv er blevet et mål.

Trained to Kill: The DC Sniper

I 2002 skyder en mand seks ofre i en forstad til Washington, hvilket kæder ham til andre hændelser, og resulterer i en af de største menneskejagter i USA’s historie.

Se Catching Killers sæson 3 på Netflix nu!

Jeg kan stadig ikke lade være med at tænke, at et større fokus på ofrene ville være godt. Men ligesom da vi dækkede de foregående sæsoner på vores .com hjemmeside, så må jeg respektere, at denne doku-serie handler om det detektivarbejde, der resulterede i, at morderne blev fanget.

Serien hedder trods alt “Catching killers”. Der er i øvrigt virkelig heller ikke meget fokus på selve morderen. Faktisk har ofrene en tendens til at få lige så meget fokus som morderen. Hvilket ikke er så meget, men stadig en rimelig andel.

Igen, så handler denne Netflix-dokuserie om, hvordan morderne bliver fanget og stillet for retten. Det dækkes endda også, når politiet har begået fejl, der reelt har resulteret i endnu flere mord. Simpelthen fordi de kunne have stoppet morderen tidligere og ikke fik handlet på chancen.

Episoderne plejer at slutte, når morderne bliver fanget, og det er netop derfor, der ikke er meget fokus på dem som individer. Vi ser deres ansigter, når de bliver præsenteret for offentligheden i forbindelse med anholdelse og retssag. Og naturligvis får vi også information om selve dommen.

Sæson 3 af Catching Killers er ude på Netflix fra den 23. juni 2023.

Plot

Efterforskerne fra berømte sager om seriemord afslører forfærdelige og uhyggelige detaljer fra deres ekstraordinære arbejde i denne serie om virkelige forbrydelser.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.