:: Anmeldelse ::

Ubehagelig, men effektiv. Så kort kan ‘Deadgirl’ beskrives, og dertil hører en varm anbefaling.

Der er ingen tvivl om, at dette aldrig har været tiltænkt som traditionel horror, og resultatet er da også alt andet end en gennemsnitlig horror film – ej heller noget man har set før. Det er hverken en splatterfilm eller en psykologisk gyser, men derimod horror over hvordan, vi mennesker opfører os, når vi tror, vi kan slippe af sted med at afspejle den mest nederdrægtige version af vores personlighed.Vi følger de to venner Rickie og JT, som manuskriptforfatteren selv har beskrevet som to sider af sin egen personlighed. Rickie er fornuftig, lytter til både samvittighed og hjerte, og handler ud fra netop dette. JT derimod gør hvad, han har lyst til. Helt bogstaveligt! Har han lyst til at smadre noget, så smadrer han det, og får han mulighed for omgang med en bundet kvinde, så griber han chancen uden overvejelser. Eneste overvejelse for ham er, om han kan blive fanget. Og selv hvis det er en mulighed, så kan man ikke bebrejde ham, at fængslet ikke virker mere skræmmende end hans nuværende liv.

Den har sine mangler, men budgettet og en del forholdsvis uprøvede talenter – især bag kameraet – undskylder dette. Og man er ikke ligefrem en stor fan af hankøn efter at have set denne film. Hverken som kvinde eller som mand. Men desværre behøver man kun at bladre igennem dagens aviser, eller se nyhederne på TV, for at få en brat opvågning, der bekræfter, at film ofte kun imiterer virkeligheden. Og præcis som ved nogle aktuelle nyheder, så slipper denne film dig ikke, når rulleteksterne kommer.

:: Heaven of Trivia ::

Fra producenten af ‘Hellraiser’ og den legendariske ‘Heathers’. Noah Segan (JT i ‘Deadgirl’) spiller også med i den kommende horror film ‘Chain Letter’ (USA, 2009), hvor Nikki Reed (‘Twilight’) spiller hovedrollen.

Fakta

(Originaltitel: Deadgirl)

På DVD: 08-06-2009 (UK dato)
Genre: Gyser / Horror
Instr.: Marcel Sarmiento & Gadi Harel
Medv.: Shiloh Fernandez, Noah Segan, Michael Bowen, Candice Accola, Andrew DiPalma, m.fl.
Land: USA, 2008