DON’T LET GO er en ny sci-fi thriller fra Blumhouse. Det er en form for nyfortolkning af Livsfarlig Frekvens fra 2000, der faktisk var en rigtig god film. Det kan man desværre ikke sige om denne film. Læs mere i vores Don’t Let Go anmeldelse her!

Don’t Let Go er en ny sci-fi thriller, der kommer fra horror-produceren Jason Blum via Blumhouse. Det er en slags nyfortolkning af Livsfarlig Frekvens (2000), hvor forbindelsen mellem fortid og fremtid nu sker via en mobiltelefon.

Læs mere om dette i vores Don’t Let Go anmeldelse herunder.

En rodet omgang

Jeg var selv meget glad for Livsfarlig frekvens, så da jeg hørte om denne nyfortolkning, var jeg straks med på tanken. Det er jo oplagt at bruge mobiltelefoner fremfor en gammel radio, så denne modernisering gav god mening. Derudover synes jeg da også, det var ret cool med et cast, der overvejende består af sorte skuespillere.

Man skal dog ikke nå langt ind i Don’t Let Go, før man må indse, at det er en rodet omgang.

Der er intet intelligent eller underholdende ved en film, der er  nem at gætte på forhånd. Og hold nu kæft, hvor er det irriterende, når diverse karakterer konstant gør dumme ting. Når folk skal være dumme igen og igen for at skabe spænding, så er historien simpelthen for tynd.

Hvordan en historie som denne kan være tynd, er til gengæld næsten imponerende. Vi taler trods alt om, at der skal opklares et mord ved at tale i telefon med et offer, der ringer fra fortiden, inden vedkommende er blevet myrdet.

Don't Let Go – Anmeldelse

Rigeligt med gode skuespillere

Man skulle tro, at en film som Don’t Let Go havde et hold B-film skuespillere, når man ser folk omtale den. Dét er dog absolut ikke tilfældet. Tværtimod er der et skønt cast i denne film.

Den mandlige hovedrolle spilles af David Oyelowo, som du måske vil genkende fra film som The Cloverfield Paradox (2018) eller Abernes Planet: Oprindelsen (2011). I Don’t Let Go spiller han efterforsker hos politiet, der dog formår at gøre alt det, man som menig menneske ved, at man ikke må gøre. Som eksempelvis at pille ved alt, når du finder din myrdede familie.

Den kvindelige hovedrolle spilles af Storm Reid, der er niece til David Oyelowos karakter. Storm Reid har tidligere været med i film som A Wrinkle in Time (2018) samt for nyligt i The Invisible Man (2020). Derudover vil hun snart kunne ses i The Suicide Squad 2.

Det er helt klart disse to skuespillere, der er hovedrollerne, men der er dog også en række velkendte ansigter med i birollerne.

Det gælder blandt andet Alfred Molina (The Lodger), Brian Tyree Henry (Child’s Play) og Mykelti Williamson. Sidstnævnte vil altid være Bubba fra Forrest Gump for mig. Mykelti Williamson har dog også været med i genrefilm som The Purge: Election Year (2016)Hollows Grove (2014) og, ikke mindst, The Final Destination (2009).

Don't Let Go – Anmeldelse

Du kan købe eller leje Don’t Let Go nu!

Don’t Let Go er skrevet og instrueret af Jacob Estes, som jeg normalt synes leverer nogle solide film. Dét kan man ikke sige, han har formået at gøre denne gang. Bevares, den forrige film han skrev var da også Rings (2017), så måske han bare har mistet taget.

Læs også: Vores anmeldelse af filmen Rings fra 2017 her >

Spillefilmdebuten for Jacob Estes, som både instruktør og manuskriptforfatter, var til gengæld Mean Creek, og den er faktisk rigtig god. Officielt er historien til Don’t Let Go skabt af Jacob Estes sammen med Drew Daywalt, der tidligere har skrevet en række kortfilm.

Derimod får Toby Emmerich, der skrev Livsfarlig Frekvens, ikke nogen kredit for at have inspireret Don’t Let Go. Det er dog helt tydeligt en nyfortolkning af selvsamme plot. Helt ned til detaljen om, at man ved at tale med nogen i fortiden, kan redde liv og ændre historiens gang.

Filmen kan fungere fint som underholdning, hvis du ikke føler dig helt skarp. Sidder du og følger med, vil du bare blive irriteret over dumme fejl i plottet samt det faktum, at du lynhurtigt vil kunne gætte hvem, der er filmens egentlige skurk. Nå ja, og så er den da også i hvert fald 20 minutter for lang.

Smut du hellere over på Netflix og så den koreanske sci-fi thriller Time to Hunt eller den polske seriemorder-thriller The Plagues of Breslaus. Der får du langt bedre underholdning til din aften!

Don’t Let Go er ude på DVD, Blu-ray og VOD nu!

FAKTA

DVD/Blu-ray/VOD-premiere: 20. april 2020
Genre: Science fiction, Thriller
Instruktør: Jacob Estes
Medvirkende: David Oyelowo, Storm Reid, Mykelti Williamson, Byron Mann

Plot

Efter at kriminalbetjenten Jack Radcliffs familie er blevet ofre for et mystisk mord, modtager han et opsigtsvækkende telefonopkald fra sin døde niece – tilsyneladende fra fortiden. Nu må Jack skynde sig for at løse mysteriet og forhindre mordene, der allerede er sket.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg