:: Anmeldelse ::

Hold da op, hvor kan man sidde og få et blødende hjerte for den stakkels kvinde, der konstant udsættes for den ene uheldige situation efter den anden. Man forstår faktisk, at hun går amok, selvom det dog er et noget ekstremt udtryksmiddel, hun kaster sig over. Koldblodigt – og meget voldsomt – mord.

Vi hopper en del rundt i tidslinjen, selvom den dog er forholdsvis kronologisk fortalt. Vi befinder os i nutiden og ser samtidig, hvad der er sket i hendes fortid, som har drevet hende til de aktuelle handlinger. Hvis man i starten bare troede, hun var stjernepsykopat, så begynder man ret hurtigt at forstå, hvad der har drevet hende ud over kanten og dermed opgive alle normale løsninger. Hun havde allerede gjort alt rigtigt, men blev straffet hver gang, mens andre kunne opføre sig som svin og slippe af sted med det.

I starten af filmen var jeg ret irriteret over hovedrollen. Skuespillet fejlede ingenting – tværtimod – men skuespillerinden har et meget tydeligt vesterlandsk udseende i forhold til alle andre i filmen. Dette er en smule mystisk, når man ser begge hendes forældre, en bedsteforælder og en bror, som alle ser meget kinesiske ud. Det er naturligvis bare en detalje, men det giver en skævhed, som man måske er lidt i tvivl om, hvorvidt den er intentionel. Det var den nok ikke, og vi skal blot antage, at denne kvinde altså er i familie med alle andre. Fred være med det, jeg skal ikke være pernitten. Og slet ikke eftersom filmen faktisk er rigtig god!

Fakta

(Originaltitel: Wai dor lei ah yut ho)I biografen: CPH PIX 2011
Genre: Horror | Drama
Instr.: Ho-Cheung Pang
Medv.: Josie Ho, Michelle Ye, Eason Chan, Norman Chu m.fl.
Land: Hong Kong, 2010

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg