Med Exists er vi tilbage i den velkendte horror-niche, hvor en gruppe unge mennesker tager ud til en hytte i skoven (ejet af en onkel).

Naturligvis uden at fortælle noget til nogen, og med et halvfjernt minde om, at der ifølge onkel-ejermand vist er noget mystisk i skoven. Eller rettere, onklen er overbevist om, at den afskyelige snemand holder til i skoven omkring hytten.

Det er måske meget stereotypt alt sammen, men det fungerer faktisk helt fint, da vi har gode horror-elementer og virkelig velvalgte og elegante effekter hele vejen igennem. Som altid er der et par detaljer, hvor man tænker, at nu gør personerne da det stik modsatte af sund fornuft, men bevares, det er også den slags, der fører historien frem og skaber de spændende situationer.

Exists er instrueret af Eduardo Sánchez, der startede sin karriere med en lille horrorfilm, der hedder The Blair Witch Project og nærmest var med til at starte hele found footage-horrornichen. Der er også en del af de samme elementer i Exists, men kun på en positiv og fornyet måde, hvor found footage ikke er det primære. Og selvom meget filmes POV (Point of View), så virker det ikke forceret eller som en dogmeregel, der nødvendigvis skal overholdes. Manuskriptet er skrevet af Jamie Nash, der har samarbejdet en del med Sánchez på bl.a. Lovely Molly (2011) og en af V/H/S/2 filmene (2013).

Castet er forholdvis ukendt, hvilket kun er positivt til denne form for historie, men de fleste af skuespillerne har tidligere prøvet kræfter med andre horrorfilm og leverer alle tilfredsstillende præstationer – nogle er bedre end andre, men det handler også en del om, hvad de får at arbejde med.

Overordnet er dette en god lille horrorfilm, som man sagtens kan unde sig selv, hvis man nyder “en gruppe venner er fanget i en hytte, hvor der er noget farligt i skoven”-præmissen. God solid underholdning, men ikke ligefrem en ny kultklasssiker.

Fakta

DVD-premiere: 05-03-2015
Genre: Horror
Instruktør: Eduardo Sánchez
Medvirkende: Chris Osborn, Dora Madison Burge, Roger Edwards, Samuel Davis, Denise Williamson, Brian Steele m.fl.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.