FRITT VILT 2 er en direkte fortsættelse til den norske gyserfilm Fritt Vilt, og seje Ingrid Bolsø Berdal er heldigvis tilbage i hovedrollen. Læs vores anmeldelse her!

Denne dejlige 2’er fortsætter direkte, hvor den første film slap. Scenen bliver dog henlagt til et hospital i stedet for det nedlagte hotel.

Der er et par øjeblikke, hvor filmen ikke helt holder niveauet fra 1’eren, men det er kun i småtings-afdelingen, så det ligger ikke filmen synderligt til last.

På rollelisten er der kun meget få gengangere, eftersom der blev udgydt masser af blod i sidste omgang, men de nye tilføjelser er bestemt også tiltalende.

Har man set den første Fritt Vilt, vil man med garanti også gerne se denne. Der er rigtig meget baggrundsviden, så vi kommer dybere ind i historiens univers i stedet for bare at få en splatterfilm med nogle af de karakterer, der var et hit i sidste film. Det giver altid pluspoint i karakterbogen.

Den store forskel i forhold til forrige film er humoren. I Fritt Vilt 2 er der nemlig ingen humor, og det er i stedet en mere dyster verden. Det kan man savne en smule, men omvendt er der ikke nogen oplagte stunder til en sjov bemærkning i denne film.

Samme hold er tilbage (næsten)

Manuskriptforfatteren og forfatterne bag selve historien er samme hold, men instruktøren er en anden, og det kan forklare de små forskelle, der er på de to film.

Men igen er det virkelig Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal), som stjæler filmen, og Hollywood har da også fået øjnene op for den norske kvinde.

Således spiller hun med i Wide Blue Yonder sammen med Brian Cox og Lauren Bacall, Det er en sort komedie, der udkommer i 2010. Forhåbentlig kan de amerikanske horrorfolk også få øjnene op for hende, så vi kan se hende i endnu flere og større produktioner.

Heaven of Trivia

Ligesom i 1’eren blev hovedrolleindehaveren Ingrid Bolsø Berdal nomineret til en Amanda for bedste hovedrolle, men denne gang vandt hun ikke.

FAKTA

(Originaltitel: Fritt Vilt 2 / Cold Prey 2)

På DVD: 27. april 2009 (UK)
Genre: Horror
Instruktør: Mats Stenberg
Medvirkende: Ingrid Bolsø Berdal, Marthe Snorresdotter Rovik, Kim Wifladt, Johanna Mørck, m.fl.
Land: Norge, 2008

Plot

Vinteren 2006 mødte fire unge en brutal død i Jotunheimen. Kun en ung kvinde overlevede. Nedkølet og svag kæmper Jannicke sig tilbage til civilisationen. På det lokale lille sygehus aner personalet fred og ingen fare. Men så bliver den blodige og forslåede unge kvinde bragt ind. Lidt senere vågner Jannicke i sygesengen. Sygehuset er mørklagt og ikke en levende sjæl er at se. Alene lister hun sig ud i de tomme korridorer. Er mareridtet ikke ovre alligevel?

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.