HAPPY DEATH DAY 2U er endelig udkommet i Danmark. Det er opfølgeren til Happy Death Day, der gik i de danske biografer.  Opfølgeren holder stilen, men der er klart mindre horror denne gang. Læs mere i vores Happy Death Day 2U anmeldelse her.

Happy Death day 2U er nu endelig udkommet i Danmark, efter den ikke fik biografpremiere. Det er opfølgeren til Happy Death Day, der ellers gik i de danske biografer, men så heldige var vi ikke med den direkte fortsættelse.

Og historien i denne film fortsætter vitterlig direkte, hvor vi slap. Den største forskel er bare, at der er langt mindre horror i denne omgang. Vi ser stadig de vildeste dødsscener, men der er mere sort humor inde over og slet ikke den samme uhygge omkring “Babyface” morderen.

Du vil nok også være interesseret i: Vores anmeldelse af Happy Death Day filmen, som du finder her >

Læs mere om, hvad du skal forvente i Happy Death Day 2U anmeldelsen herunder.

Samme gode cast i anden omgang

Da historien i Happy Death Day 2U fortsætter umiddelbart efter den første film, så har vi også det samme cast med os i denne omgang. Indledningsvis får Carters (Israel Broussard) roommate, Ryan Phan (Phi Vu) betydelig mere skærmtid end Tree (Jessica Rothe).

Phi Vu er ret herlig som Ryan, så det gør faktisk ikke noget. Der går dog ikke længe, før vi igen har Tree som absolut hovedperson, hvilket også passer mig fint. I denne omgang er Jessica Rothe betydeligt mindre bitchy som Tree.

Hun lærte en masse i første film og er faktisk mere sur og irriteret over igen at være fanget i et tidsloop. Det kan man heller ikke bebrejde hende, da hun allerede er blevet brutalt myrdet (eller har slået sig selv ihjel på vanvittige måder) rigtig mange gange.

Happy Death Day 2U anmeldelse

Det er bare ikke uhyggeligt

Selvom det jo reelt er en sort gyserkomedie med en tidssløjfe (eller timeloop, om du vil) fortælling, så var Happy Death Day faktisk også uhyggelig. Primært i den forstand, at Tree konstant blev fanget i situationer, hvor hun vidste, hendes morder var i nærheden. Dog uden at vide hvem, hendes morder var.

Happy Death Day 2U kender hun humlen, men i stedet for at arbejde hen mod at finde morderen, så skal hun nu afhjælpe en tidssløjfe situation, der har påvirket hele “multiverset”. Du vil straks forstå hvordan, når filmens historie er godt i gang.

Det er en smart måde at gøre filmen innovativ på, men det er bare ikke uhyggeligt.

Husk dog endelig at se filmens rulletekster med, da der kommer en end-credit scene (i ægte Marvel stil). Denne scene giver en god indikation af, hvad en potentielt tredie film i serien, vil omhandle. Og ja, jeg håber at der kommer en tredie film, for det er et sjovt univers med høj underholdsnings- og produktionsværdi. 

Hvem ved, måske ville Happy Death Day 3 blive langt mere uhyggelig end begge de to forrige?!

Happy Death Day 2U anmeldelse

Du kan se Happy Death Day 2U nu!

Præcis som med Happy Death Day er denne film også instrueret af Christopher Landon. Denne gang har han oven i købet også skrevet manuskriptet, mens Scott Lobdell stod for historien i første omgang.

Det gjorde umiddelbart ikke mine forventninger mindre, at Christopher Langdon selv overtog skrivearbejdet. Han har trods alt skrevet betydeligt mere, end han har instrueret. Eksempelvis var han medforfatter og instruktør på gyserkomedien Scouts Guide to the Zombie Apocalypse, som jeg elsker.

Han har også skrevet på fire Paranormal Activity film, som må siges at være af den dystre gyserskuffe – altså uden humor.

Med Happy Death Day 2U er det dog klart humoren, der er i højsædet. Og egentlig også det mere følelsesladede drama, der kommer til at betyde meget for historien. Filmen er på ingen måde dårlig, men uhyggen er faktisk nstort set væk. 

Happy Death Day 2U er udkommet på DVD og VOD den 4. juli 2019.

FAKTA

DVD-premiere: 4. juli 2019
Genre: Thriller, Komedie
Instruktør: Christopher Landon
Medvirkende: Jessica Rothe, Israel Broussard, Suraj Sharma, Ruby Modine

Plot

Det er deja-vu hele tiden for Tree Gelbman, den bistre studerende, der opklarede sit eget mord ved at gennemleve sin død om og om igen. Da den maskerede morder på mystisk vis vender tilbage for at jagte nye ofre, må Tree gennem endnu et tidsloop med kuldegysninger og spænding i HAPPY DEATH DAY 2U, opfølgeren til den populære thriller HAPPY DEATH DAY fra Blumhouse.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg