Læsetid ca. < 1 minut

:: Anmeldelse ::

I en tid hvor Danmark ikke ligefrem er storleverandør af gode gys, kan vi være stolte – rigtig stolte – af vores svenske naboer. Med Lad den rette komme ind baner de vejen for, at både dybere historier og karakterer har sin plads i denne genre.

Lad den rette komme ind er dybt original, og skuespilpræsentationerne (som primært kommer fra børn) er uovertrufne. Alene derfor må man ikke snyde sig selv for denne film, som bestemt ikke er for børn.

Det er ikke action eller ‘fart over feltet’, der sælger denne film, men når en film kan bæres så godt af historien og karakterne, er det heller ikke nødvendigt.

Lad den rette komme ind kan varmt anbefales til alle, som kan lide lidt spænding med noget dybde. Folk der kun tænder på splat, vil nok blive en smule skuffet.

Heaven of Trivia

En amerikansk genindspilning med navnet ‘Let Me In‘ er sat i gang med instruktøren Matt Reeves ved roret, som også har lavet Cloverfield.

Fakta

(Originaltitel: Låt den rätte komma in)

DVD: 05-05-2009
Genre: Gyser/Thriller/Drama
Instr.: Tomas Alfredson
Medv.: Kåre Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar, m.fl.
Land: Sverige, 2008

Resumé
Den 12-årige enspænder Oskar er de lokale bøllers foretrukne offer. Det begynder at ændre sig, da Oskar bliver ven med den nye nabos datter. Oskar opdager hurtigt, at hun er lidt speciel og at hun har en forbindelse til en række makabre mord, som er begået i nabolaget.