I en tid hvor Danmark ikke ligefrem er storleverandør af gode gys, kan vi være stolte – rigtig stolte – af vores svenske naboer. Med Lad den rette komme ind baner de vejen for, at både dybere historier og karakterer har sin plads i denne genre.

Lad den rette komme ind er dybt original, og skuespilpræsentationerne (som primært kommer fra børn) er uovertrufne. Alene derfor må man ikke snyde sig selv for denne film, som bestemt ikke er for børn.

Det er ikke action eller ‘fart over feltet’, der sælger denne film, men når en film kan bæres så godt af historien og karakterne, er det heller ikke nødvendigt.

Lad den rette komme ind kan varmt anbefales til alle, som kan lide lidt spænding med noget dybde. Folk der kun tænder på splat, vil nok blive en smule skuffet.

Heaven of Trivia

En amerikansk genindspilning med navnet ‘Let Me In‘ er sat i gang med instruktøren Matt Reeves ved roret, som også har lavet Cloverfield.

Fakta

(Originaltitel: Låt den rätte komma in)

DVD: 05-05-2009
Genre: Gyser/Thriller/Drama
Instruktør: Tomas Alfredson
Medvirkende: Kåre Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar, m.fl.
Land: Sverige, 2008

Plot

Den 12-årige enspænder Oskar er de lokale bøllers foretrukne offer. Det begynder at ændre sig, da Oskar bliver ven med den nye nabos datter. Oskar opdager hurtigt, at hun er lidt speciel og at hun har en forbindelse til en række makabre mord, som er begået i nabolaget.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg