Osmosis er en ny Netflix sci-fi serie fra Frankrig. Sæson 1 har kun 8 afsnit, så den er ret hurtigt set. Selve plottet gør serien perfekt til fans af Black Mirror, som er klar på historier, der er både fascinerende og ret skræmmende. Læs vores anmeldelse af sæson 1 og se serien på Netflix nu!

Osmosis er en ny fransk Netflix serie i sci-fi genren. Faktisk er den beskrevet som værende i “romance sci-fi” hybrid-genren. Det samme gjaldt faktisk sidste uges spanske Netflix film Fatamorgana, som mange var begejstrede for. Os selv inklusiv.

Læs også: Vores anmeldelse af den spanske Netflix sci-fi film Fatamorgana her >

Selve konceptet i Osmosis handler både om matchmaking og data mining – for nu at bruge nogle gode “danske” udtryk.

Hele serien føles som et langt afsnit af Black Mirror eller som en form for spin-off serie. Og det er altså en solid kompliment herfra.

Fans af Black Mirror vil elske Osmosis

Som nævnte i ovenstående bør fans af Black Mirror være mildest talt begejstrede for Osmosis. Den nye Netflix serie føles som en hybrid mellem to af de bedst bedømte afsnit af Black Mirror. Helt konkret er det min personlige favorit “San Junipero” (sæson 3, afsnit 4) samt “Hang the DJ” (sæson 4, afsnit 4). 

Osmosis begynder med, at vi præsenteres for selve den app, der er grundlag for seriens plot. Det er en dating app, der dog er så konkret, at man kan finde sin “soulmate”. Ja, helt bogstavelig talt! Denne app er skabt af søster-bror duoen, Esther og Paul Vanhove, mens få andre også er del af selve start-up firmaet.

I afsnit 1 bliver vi introduceret til firmaet og formålet med Osmosis app’en. Men fra starten af afsnit 2 springer vi lige lidt tilbage i tiden og får indblik i hvornår, og hvordan selve app funktonaliteten opstod. Vi finder også ud af, hvordan Billie (Yuming Hey) blev del af firmaet.

Osmosis anmeldelse Netflix

Ekstremt fascinerende karakterer

Selvom hele tanken bag Osmosis app’en er facinerende i sig selv, så er det karaktererne, der holder publikum til skærmen. Søskende-teamet, Esther (Agathe Bonitzer) og Paul (Hugo Becker) fungerer rigtig godt. Det samme gælder deres samarbejde med resten af “Osmosis” holdet.

Billie bliver helt sikkert en karakter mange vil tale om, da der nok skal opstå forvirring omkring den androgyne fremtoning. Debutanten Yuming Hey portrætterer karakteren Billie med en skøn kant.

Derudover har vi Gaël Kamilindi, der spiller en af Pauls barndomsvenner. Han er en stor del af virksomheden, men dog skeptisk omkring, hvor hurtigt den skal sendes ud til slutbrugerne.

Vi taler trods alt om en app, der kræver et implantat og nanobotter, der farer rundt i hjernen på brugeren. Ja, jeg sagde jo, at det smagte ret meget af Black Mirror.

Sidst, men absolut ikke mindst, følger vi de 12 personer, der ganske frivilligt har stillet deres krop og hjerte til rådighed som testpersoner. Osmosis app’en skal jo lige finjusteres lidt. Selvom der kun er 12, får vi en god blanding af køn, race og seksualiteter.

Du finder sikkert hurtigt en eller flere favoritkarakterer, men jeg synes nu, allesammen er interessante at følge.

Osmosis anmeldelse Netflix

Se Sæson 1 af Osmosis på Netflix nu!

Osmosis tv-serien er skabt af Audrey Fouché, der også skrev en del afsnit af Les Revenants serien. Den fik senere en amerikansk genindspilning og blev til serien The Returned. En lille remake kunne også hurtigt blive aktuel for Osmosis.

Historien omhandler trods alt kærlighed og frygt, der begge er ekstremt universelle følelser. Man kunne desuden snildt lave nye sæsoner af Osmosis, der fandt sted i andre lande eller storbyer. Jeg kan i hvert fald sagtens se, hvordan denne serie kunne blive en ny Netflix super succes.

Og så lige én gang til, hvis du skulle have misset min pointe; Hvis du er til Black Mirror, bør du virkelig også give denne nye Netflix serie en chance. Osmosis er bygget op omkring et knivskarpt koncept, er lækkert skruet sammen med høj produktionskvalitet, og så er skuespillerne også ret cool. 

Osmosis kan ses på Netflix fra 29. marts, 2019.

FAKTA

Skaber: Audrey Fouché
Medvirkende: Hugo Becker, Agathe Bonitzer, Lena Lapres, Haviland Stillwell, Viktor Klépal 

Plot

Paris i en nær fremtid. En datingapp finder partnere til singler ved hjælp af data fra deres hjerner, men det er ikke uden omkostninger at afkode ægte kærlighed.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.