Our House er en fascinerende horror thriller. Omdrejningspunktet er kontakt til det paranormale, men det er dynamikken i familien, der får den til at fungere. Det føles ganske enkelt meget ægte!

Our House starter hårdt og brutalt med en hjerteskærende hændelse. Allerede her lægges kimen til en historie, der virker trovædig og ægte. Selvom det handler om en ung mand, der forsøger at få kontakt til det hinsides.

Det paranormale twist har ofte været brugt i film, der finder sted i troværdige situationer. Bare tænk på Den Sjette Sans, hvor man da føler for den lille dreng, der hele tiden ser døde mennesker.

Sådan er situationen ikke helt i Our House. Men følelsen af at man holder med karaktererne (og deres familiebånd) er helt klart i centrum for filmoplevelsen.

Thomas Mann i Our House på Netflix

Thomas Mann kan sagtens bære en film

Thomas Mann er en af de skuespiller, jeg føler, jeg har kendt i årevis. Alligevel kan jeg sjældent huske hvilke film, han har været med i. Jeg ser altid bare hans ansigt og tænker; Ham kan jeg lide, han plejer altid at være god.

Efter at have set ham i Our House, så ved jeg dog, at jeg nu har en fast reference, jeg kan ty til.

Han bærer simpelthen denne film så naturligt, og man føler, at de unge mennesker er en lille familie. Filmen varer altså kun halvanden time i sin helhed. Alligevel sad jeg tilbage med fornemmelsen af at have fulgt dem gennem flere sæsoner af en tv-serie.

Hvis du har set Me, Earl and the Dying Girl, vil du nok genkende Thomas Mann derfra. Han spillede overfor bl.a. Olivia Cooke (Bates Motel). Derudover var han også med i Kong: Skull Island, hvor han dog kun havde en mindre rolle.

Læs også: Sidste nyt om Godzilla og King Kong universet >

Som hans lillebror ser vi Percy Hynes White (aktuel i Marvel serien The Gifted). Han er ret fantastiskOur House og lader klart til at være en af de unge skuespiller, vi skal holde øje med. Desuden var Percy Hynes White også med i sci-fi horror filmen Rupture, hvor han spillede sammen med Noomie Rapace (den oprindelige Lisbeth Salander).

Our House på Netflix

Stærk debut af Anthony Scott Burns

Hvis der alligevel lige skal komme en negativ bemærkning på bordet, så er det vedrørende brugen af CGI. Det tager desværre lidt for meget overhånd. Det fjerner derfor en del af den uhygge, der så elegant er bygget op gennem lyde og skygger.

Det er ærgerligt, men ødelægger heldigvis ikke helhedsoplevelsen – ikke alt for meget, i alle tilfælde.

Selvom Our House reelt er en spillefilmsdebut, så kendte vi allerede til instruktøren, Anthony Scott Burns. Han lavede nemlig en af kortfilmene til Holidays gyser antologien.

Det var faktisk den mest fantastiske kortfilm i antologien, der omhandlede Fars Dag. Lige siden vi så hans Father’s Day kortfilm i Holidays antologien, har vi været solgt.

Hvis ikke du har set Holidays gyser antologien, så kast dig endelig over den. Den er overvejende fuld af gode kortfilm samt den helt blændende af Our House instruktøren. Du finder Holidays på Netflix lige her >

Anthony Scott Burns har endnu en film på vej, der hedder Come True. Vi ved ikke helt, hvad den handler om, men det skulle være en sci-fi gyser. Herfra krydses derfor fingre for, at det er en spillefilm baseret på Father’s Day kortfilmen.

I mellemtiden kan du se Our House og få en fornemmelse af hans stil.

Our House er på Netflix i Danmark fra 1. november 2018.

FAKTA

Netflix-premiere: 1. november 2018
Biografpremiere:
27. juli 2018 (USA)
Genre: Horror, Thriller, Drama
Instruktør: Anthony Scott Burns
Medvirkende: Thomas Mann, Nicola Peltz, Percy Hynes White

Plot

Det unge geni, Ethan, kommer ved et uheld til at opfinde et apparat, der forøger den paranormale aktivitet i hans families hus. Det gør det muligt at bringe ånderne fra sin afdøde familie tilbage – men det kan også frigøre noget meget værre.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.

    Vis alle indlæg