RATTLESNAKE er en ny Netflix gyser, der er skabt af manden bag 1922. Filmen starter rigtig godt, men når vi nærmer os slutningen, bliver tempoet dræbende langtrukkent. Det fungerer slet ikke for mig og ødelægger helhedsoplevelsen. Mere i vores Rattlesnake anmeldelse her!

Rattlesnake er en ny Netflix gyserfilm, der fungerer et langt stykke hen ad vejen. Selve plottet er da også helt klassisk; En kvinde får uvidende indgået en aftale med djævlen for at redde sin datter, der er blevet bidt af en klapperslange.

Det er jo super simpelt og perfekt til en gyserfilm – især hvis karakterer og skuespillere også fungerer. Og dét gør de faktisk i denne Netflix-film. Især starten af Rattlesnake er virkelig effektiv og sikrer, at man som publikum er helt med på præmissen.

Desværre bliver meget ødelagt af den vanvittig langsomme slutning, der trækker i langdrag.

Carmen Ejogo spiller hovedrollen i Netflix gyser

Den nye Netflix gyserfilm har Carmen Ejogo i den altafgørende hovedrolle, og hun fungerer altså bare til dette plot. Jeg har endnu ikke set hende levere en dårligt præstation, så jeg forventede da også, at hun ville være god i Rattlesnake. Uanset hvor mange scener hun er med i, er det altid hendes karakter, man gerne vil følge.

Rattlesnake spiller Carmen Ejogo rollen som Katrina Ridgeway, der pludselig står midt i sit livs mareridt, da hendes datter bliver bidt af en klapperslange. Det sker naturligvis på en ekstremt øde vej midt i Texas, så hjælpen er på ingen måde i nærheden.

Hvis du ikke er bekendt med navnet Carmen Ejogo, vil du nok alligevel genkende ansigtet. Hun var med i den seneste sæson af True Detective (sæson 3) og har lavet en række genrefilm. Det gælder alt fra The Purge: Anarchy (2014) til Alien: Covenant og It Comes at Night, der begge udkom i 2017.

Læs også: Vores anmeldelse af horror-dramaet It Comes at Night her >

Derudover spiller Theo Rossi en nøglerolle i plottet. For mig er Theo Rossi først og fremmest “Juice” fra Sons of Anarchy, men han var faktisk også med i Cloverfield (2008). Vi kommer også snart til at se mere til ham, da han lige nu er ved at filme Army of the Dead, der udkommer i 2020. Og ja, det er også en Netflix-film!

Rattlesnake (2019) – Anmeldelse | Netflix Gyserfilm

Slutningen på Rattlesnake er en udfordring

Mit helt store udfordring med Rattlesnake opstår først hen mod slutningen. Vi arbejder jo med en ret solid deadline i denne film, da Katrinas datter dør ved solnedgang, hvis ikke djævlen får en anden sjæl. Altså, Katrina (Carmen Ejogo) skal dræbe et andet menneske, inden solen går ned.

Her er problemet bare, at tiden lader til at gå langsommere og langsommere, jo tættere vi kommer på solnedgangen. Det er så frustrerende at opleve slowmotion bevægelser og overvejelser, man ikke kan gennemskue. Det er en dræbende langsom slutning, der slet ikke fungerer med de klokkeslæt, men ser undervejs.

Det bliver simpelthen for frustrerende for mig at se slutningen på Rattlesnake. Især fordi fremdriften i plottet har været ret fornuftigt frem til den sidste trediedel. Andre vil sikkert være tilfreds med tempoet, men jeg forventer, at rigtig mange vil sidde og råbe til skærmen “Så kom dog videre!”. 

Rattlesnake (2019) – Anmeldelse | Netflix Gyserfilm

Se Rattlesnake på Netflix nu!

Det er Zak Hilditch, der har skrevet og instrueret Rattlesnake, og dermed er det hans anden Netflix gyser i træk. Hans forrige film var nemlig filmatiseringen af Stephen King historien 1922, hvor Zak Hilditch også skrev manuskriptet selv.

Du vil måske også se: Plot og trailer for Netflix gyseren 1922 her >

De to Netflix-film er meget forskellige, men har dog noget med tempoet tilfælles. Jeg elskede den super creepy tone i 1922, mens Rattlesnake er mere klassisk horror på en anden måde. Frem mod sidste del af Rattlesnake var jeg generelt meget tilfreds med filmen, men den langtrukne slutning tog næsten pippet fra mig.

Alligevel skal du naturligvis give Rattlesnake en chance. Det er trods alt en gyserfilm, der spiller på alle de gode gamle horror virkemidler. Desuden ligger den på Netflix, så der er ikke meget at miste – og måske vil du elske slutningen. Man ved aldrig!

Rattlesnake kan ses på Netflix fra fredag den 25. oktober 2019.

FAKTA

Instruktør: Zak Hilditch
Manuskriptforfatter: Zak Hilditch
Medvirkende: Carmen Ejogo, Theo Rossi, Emma Greenwell, Richard Lippert, Arianna Ortiz, Joy Jacobson, David Yow, Debrianna Mansini, Apollonia Pratt

Plot

En mystisk fremmed redder hendes datter fra et farligt slangebid. Men som betaling må denne enlige mor gøre noget frygteligt.