THE OLD WAYS er en ny gyserfilm på Netflix. Den kommer med en ny vinkel på eksorcisme-subgenren, der fungerer ret godt. På en eller anden måde, føles det hele mere realistisk og nede på jorden – og ikke mindst uhyggeligt. Læs vores The Old Ways anmeldelse her!

THE OLD WAYS er en ny eksorcisme-gyserfilm på Netflix, der føles mere jordnær og realistisk, end vi ellers plejer at se i denne subgenre. Og det gør det hele mere uhyggeligt.

Jeg var også ret vild med den måde, de brugte effekter i denne film – det var aldrig for meget eller overdrevet. Igen er det noget, der hjælper i den samlede oplevelse for mig.

Læs vores fulde The Old Ways anmeldelse herunder, og find den på Netflix.

En enkel eksorcisme-historie

Jeg elskede Eksorcisten (1973) lige så meget, som mange andre gyserfans, men jeg behøver ikke at se flere kopier af den film. Og det er her, The Old Ways formår at skille sig ud fra mængden. Den går simpelthen i en helt anden retning.

Her møder vi en kvinde, der virker normal, og hun føler sig helt normal.

Der er dog nogle folk, der har evnen til at spotte en dæmon, når den prøver at overtage et menneske. Hovedrollen i denne film bliver fanget i et hus med en sådan person. Og mens kvinden insisterer på, at hun er helt OK og ikke tror på disse ting, så begynder hun at ændre mening, da besættelsen begynder at indtræde.

Men inden vi når så langt, får vi lige en fantastisk åbningsscene. Denne scene alene burde få dig til at smække stængerne op, finde puden frem og forvente store ting fra filmen. For den leverer så sandelig!

The Old Ways – Netflix anmeldelse

Se The Old Ways på Netflix!

Vi har efterhånden set mange eksorcismefilm gennem årene – både gode og dårlige. Og denne film er bestemt i den gode ende.

Det føles som om, at vi gennem de seneste par år er kommet ind i en ny æra af eksorcismehistorier. Af andre gode eksorcismefilm med en frisk vinkel kan nævnes The Taking of Deborah Logan og The Cleansing Hour. Hvis du ikke har set de to, kan du roligt tjekke dem ud.

The Old Ways er lavet af folk, der ikke tidligere har lavet noget gys, og det slipper de virkelig godt afsted med. De har faktisk leveret et frisk pust til subgenren. Vi er klar til at se mere fra både instruktøren, Christopher Alender, og manuskriptforfatteren Marcos Gabriel, hvis de kan holde dette niveau!

The Old Ways kan ses på Netflix fra den 25. august 2021.

FAKTA

Instruktør: Christopher Alender
Manuskriptforfatter: Marcos Gabriel
Medvirkende: Brigitte Kali Canales, Andrea Cortés, Julia Vera, Sal Lopez, AJ Bowen

Plot

En journalist besøger sit fødested i Veracruz i forbindelse med en historie om stammekultur, men bliver kidnappet af lokale, som tror, hun er besat af en dæmon.