world war zHan har allerede spillet vampyr i Interview with The Vampire (1994) og været med i nogle meget voldsomme film som f.eks. David Fincher’s Se7en‘ (1995) og ikke mindst Fight Club (1999) – samt Guy Richie’s Snatch (2000) og Tarantino’s Inglorious Basterds, hvor splatter-kvoten nåede helt op på horror-genrens niveau. Derfor virker det nærmest som et naturligt skridt, at Brad Pitt nu skal spille hovedrollen i den kommende zombie-film World War Z.

Filmen er baseret på Max Brooks’ roman af samme navn, og det er såmænd også Brad Pitt’s eget produktionsselskab, der har skaffet sig rettighederne til at lave filmen, så Pitt kommer ind over flere elementer af filmen både foran og bag kameraet.

Det vides endnu ikke, hvor præcist filmen vil følge bogen, men manuskriptet er skrevet af J Michael Straczynski – der bl.a. står bag Babylon 5 og 12 afsnit af The Twilight Zone samt Changeling (2008) og den kommende Silver Surfer – sammen med Matthew Michael Carnahan (State of Play, 2009). Historien handler om en FN researcher, der interviewer overlevende fra hele verden og hører deres historie – 10 år efter den store zombiekrise – for at få et indtryk af krigen, der har udraderet hvert eneste land på verdenskortet.

Filmens instruktør er også på plads, og det bliver Marc Foster, der efterhånden har en god håndfuld hits med i baggagen. Foster har bl.a. instrueret Monster’s Ball (2001), som var den film, Halle Berry vandt en Oscar for – samt Finding Neverland (2004), The Kite Runner (2007) og Quantum of Solace (2008), så han har lavet både tungt drama og heftig action.World War Z forventes at komme i biograferne sommeren 2012.

Relaterede links