Der er en række film inden for genrerne horror, thriller og sci-fi, som vi løbende følger status på – nogle kommer i biografen i Danmark (premieredato rykker dog løbende, så klik på filmen for at se nyeste premieredato), men mange af dem har kun amerikansk premiere.

I 2015 er det følgende film, vi har kig på (og der kommer helt sikkert flere senere hen):

[REC] 4: Apocalypse

Angela Vidal, den unge tv-reporter, der kom ind i bygningen med nogle brandmand, formår at komme ud i live, men hvad soldaterne ikke ved er, at hun bærer kilden til den mærkelige infektion. Hun tages til en midlertidig karantæne-facilitet, hvor hun bliver nødt til at opholde sig i isolation i flere dage: En gammel olietanker, som ligger flere kilomenter fra kysten og er omgivet af vand på alle sider, er blevet specielt rustet til karantænen.

Project Almanac (DK premiere 29-01-2015)

En gruppe teenagere finder stumperne af en tidsmaskine og bygger den færdig. I starten er det sjov og ballade og udnyttelse af viden om, hvad der sker i morgen. Men pludselig rammer konsekvenserne af at lege med tid og rum.

The Woman in Black 2: Angel of Death (DK premiere 26-02-2015)

Mens bomberne regner ned over London ved 2. verdenskrig, bliver en gruppe skolebørn evakueret med Eva, deres unge og smukke skolelærer, til sikkerhed i det engelske landskab. De bliver ført til en gammel og tom ejendom, afskåret fra fastlandet af en dæmning. De efterlades i Eel Marsh House.

The Lazarus Effect

En gruppe lægestuderende finder en metode, hvor på de kan genoplive de døde. Men er det de samme mennesker, der kommer tilbage?

Paranormal Activity: The Ghost Dimension (DK premiere 12-03-2015)

Vi følger denne gang en ung familie bestående af computerspil-designeren Ryan, hans kone Emily, deres 6-årige datter Leila, samt Ryans lillebror Mike. De er for nylig flyttet fra New York til Palo Alto, da Ryan har fået et godt job hos Rockstar Games. Men de finder hurtigt ud af, at der foregår mærkelige ting i deres nye hus…

Spring

En ung mand flygter fra fra sine personlige dæmoner i USA til Italien, hvor han forelsker sig i en kvinde, der har en mørk, overnaturlig hemmelighed.

It Follows

For 19-årige Jay burde efteråret handle om skolen, drenge og weekender på søen. Men efter en tilsyneladende uskyldig seksuel hændelse bliver hun pludselig plaget af mareridtsagtige visioner; hun kan ikke lade være med at føle, at nogen eller noget følger efter hende. Da truslen nærmer sig, skal Jay og hendes venner på en eller anden måde undslippe rædslerne, der er lige i hælene på dem.

Ex Machina (DK premiere 05-03-2015)

Ex Machina handler om Caleb, en 24-årig programmør. Han arbejder hos verdens største internetfirma, og en dag vinder han en konkurrence, hvor præmien er at komme på en uges ferie i bjergene hos den menneskesky direktør for firmaet.
Men da Caleb ankommer til landstedet finder han ud af at han er del af et underligt, men fascinerende eksperiment. Han skal interagere med verdens første rigtige kunstige intelligens. Som er i kroppen på en smuk robotkvinde.

Unfriended

Da seks high school venner videochatter en nat, får de en Skype besked fra en klassekammerat, der dræbte sig selv præcis for et år siden. Først tror de, det er for sjov, men da pigen begynder at afsløre vennernes mørkeste hemmeligheder, indser de, at de har, at gøre med noget, der ikke er fra denne verden – noget, der vil dem til livs.

Selfless (DK premiere 07-05-2015)

En ekstremt rig, gammel mand er ved at dø af kræft. For at beholde sit liv vælger han at modtage en eksperimentiel behandling, der overfører hans sind til en ung mands lig. På den måde sikres han evigt liv. Men drømmen om evigt liv, bliver til et mareridt, da han begynder at få flashbacks, der fortæller noget om, hvor kroppen han nu bebor kommer fra.

Mad Max: Fury Road (DK premiere 14-05-2015)

I den nye Mad Max-film ‘Fury Road’ overtager Tom Hardy den legendariske titelrolle fra Mel Gibson. George Miller står også bag denne fjerde film i serien, hvor Charlize Theron har fået skurkerollen.

Insidious: Chapter 3 (DK premiere 28-05-2015)

I Insidious: Chapter 3 går vi tilbage i tiden – før de to forrige film– og følger en teenagepige og hendes familie.

Jurassic World (DK premiere 11-06-2015)

Filmen foregår 22 år efter Jurassic Park-begivenhederne, og der er nu en velfungerende dinosaurpark, Jurassic World, på øen Isla Nublar. Præcis som John Hammond forestillede sig.

Terminator: Genisys (DK premiere 09-07-2015)

Terminator Genisys er den femte film i rækken om Cyberdynes futuristiske dræbermaskiner.

The Gallows

En gruppe studerende i high school prøver at genopsætte et teaterstykke, der ledte til et tragisk dødsfald 20 år tidligere.

Poltergeist (DK premiere 23-07-2015)

Eric Bowen og hans familie flytter til en ny by, for at starte forfra efter han mister sit job. Men da hans datter, Madison, bliver bortført, indser han, hvad der virkelig er det vigtigste i livet; Familien.

Sinister 2 (DK premiere 20-08-2015)

Plottet er endnu ukendt. Men vi ved, at James Ransone spillede betjenten i Sinister, der hjalp Ethan Hawke’s karakter med at forske i mordet, der plagede Hawke’s hjem. Ransone er med i 2’eren, så måske hans karakter nu er stærkt påvirket af begivenhederne i Sinister? Shannyn Sossamon skal spille mor til to 9-årige sønner, der flytter ind i et hjem, der kun byder på dårlige nyheder.

Regression

The Others instruktøren Alejandro Amenabar er tilbage med thrilleren Regression, der har Ethan Hawke i hovedrollen.

The Visit (DK premiere 10-09-2015)

En single mor og hendes to børn besøger deres bedsteforældre… og tingene går helt galt.

Victor Frankenstein (DK premiere 08-10-2015)

Ny filmatisering af Mary Shelleys berømte roman om Frankensteins monster. James McAvoy spiller videnskabsmanden, men denne gang fortælles historien fra Igors (Daniel Radcliffe) synsvinkel.

Crimson Peak (DK premiere 15-10-2015)

Den unge forfatter Edith Cushing opdager, at hendes nye charmerende mand ikke er den, hun troede.

Kitchen Sink (DK premiere 29-10-2015)

The Kitchen Sink handler om tre teenagere, der danner et noget aparte venskab. De består nemlig af en vampyr, en zombie og et menneske. Vampyrerne, zombierne og menneskene boede i fred og fordragelighed i byen Dillford, men en dag kommer der en fjende udefra og bringer krig og kaos med til den lille by. Pludselig ligger alle i krig med alle, og nu er det op til de tre teenagere at bringe orden tilbage i deres lille samfund.

The Disappointments Room

En mor og hendes unge søn kommer til at slippe ufattelige rædsler ud fra loftet af deres nye drømmebolig.

The Last Witch Hunter (DK premiere 05-11-2015)

En udødelig heksejæger må samarbejde med sin naturlige fjende, en kvindelig heks, for at stoppe nogle hekse i New York fra at udbrede en pest til menneskeheden.

Scouts Vs. Zombies (DK premiere 05-11-2015)

‘Scouts vs. Zombies’ handler om tre spejdere, der på deres sidste campingtur finder den sande mening med venskab, da de må stå sammen for at beskytte deres by mod zombier.

Friday the 13th

Reboot af den kendte filmserie. Plot afventer…

The Martian (DK premiere 26-11-2015)

Ridley Scott er tilbage! En astronaut strander på Mars, hvor han må kæmpe for sin overlevelse.

Krampus

Michael Dougherty lavede en Halloween klassiker med Trick ‘r Treat – nu prøver han med julemanden! En dæmon opsøger uopdragne folk for at straffe dem ved juletid.

 

Hvilke film glæder du dig til at se i 2015?

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.

    Vis alle indlæg