Der er lige nu kamp om hvem, der var først med idéen om at skyde en horrorfilm ud i ét – uden stop. Briterne står bag ‘CUT’, og Uruguay har lavet ‘The Silent House’ (‘La Casa Muda’).

‘The Silent House’ skulle være baseret på en sand historie, der skete for noget tid siden i en lille landsby. Filmen viser de sidste 72 minutter – sekund for sekund – af en begivenhed, hvor en pige ved navn Laura forsøger at forlade et hjemsøgt hus uskadt. Plottet lyder således:

Laura og hendes far Wilson slår sig ned i en hytte, der skal repareres, da ejeren vil snart sætte den til salg. De vil tilbringe natten der med henblik på at starte reparationerne den efterfølgende formiddag. Alt ser ud til at gå glat, indtil Laura hører en lyd, der kommer udefra og bliver stærkere og stærkere på den øverste etage af huset. Wilson går op for at se, hvad der foregår, mens hun stadig er nede i stueetagen alene, og venter på at hendes far skal komme ned igen.

Folk har allerede dømt den som en [REC] rip-off…

Den anden film, ‘CUT’, har Zach Galligan (Gremlins 1+2 og Waxwork 1+2) og den engelske model Danielle Lloyd i hovedrollerne. Den har følgende plot:

Fem venner vender tilbage fra et cocktailparty i en hytte dybt inde i de engelske skove i Peak District. De bryster sig af, ikke at tro ikke på begrebet “Urban Legends”, men vores hovedpersoner bliver langsomt vævet ind i deres helt egen rædselshistorie.

‘CUT’ har premiere i UK den 26. februar – mens ‘The Silent House’ stadig er i gang med lydredigering, så de har premiere i løbet af marts.

Ud fra disse oplysninger, så er vi altså mest hooked på vores uruguayske venner… Hvad siger I?

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.