ORPHAN: FIRST KILL (tidligere ESTHER) er en kommende prequel til gyserfilmen Orphan fra 2009, der blev instrueret af Jaume Collet-Serra. Læs mere om filmen her.

Gyserfilmen Orphan: First Kill skal instrueres af William Brent Bell (Begge The Boy film) og skrives af David Coggeshall (Prey, The Haunting in Connecticut 2). Det er som sagt en prequel, der fokuserer på titelkarakteren fra filmen Orphan.

Denne prequel blev tidligere kaldt Esther, men har altså nu fået ny titel. Faktisk var Orphans oprindelige titel også “Esther”, men den blev ændret, og nu er der ingen af filmene, der får denne titel.

Hvis du ikke har set Orphan, er plottet følgende:

Det tragiske tab af deres ufødte barn har knust Kate (Vera Farmiga) og John (Peter Sarsgaard). Det tærer både på deres ægteskab og Kates skrøbelige psyke, da hun er plaget af mareridt og andre ting fra hendes fortid. De kæmper dog for at genvinde et normalt liv, så parret beslutter sig for at adoptere et andet barn.

På et lokalt børnehjem drages både John og Kate til en ung pige ved navn Esther (Isabelle Fuhrman). Men så snart de byder Esther velkommen i deres hjem, begynder en foruroligende række begivenheder at udfolde sig.

Læs også: Vi har naturligvis anmeldt Orphan, da den udkom efter Heaven of Horror blev “født”. Du finder vores Orphan anmeldelse her >

En ægte horror-darling

Orphan er fra 2009, så det er lige et par år før, Vera Farmiga blev en virkelig horror-darling med Nattens Dæmoner (The Conjuring), der udkom i 2013. Foruden fortsat at være fast inventar i hele The Conjuring-universet, så spillede hun også Norma Bates i Bates Motel-serien i en årrække. Ja, vi er meget glade for Vera Farmiga her hos Heaven of Horror.

Utroligt nok siges det, at Isabell Fuhrmann vender tilbage i hovedrollen som Esther. Hun er nu i tyverne, så det kommer til at kræve god makeup og lidt tricks at få hende til at ligne en lille pige igen.

Udover Fuhrmann er Julia Stiles også blevet castet i denne prequel. Horrorfans kender hende nok især fra serien Dexter, der netop har annonceret en ny sæson.

Har du ikke set Orphan, så skal du nok stoppe med at læse her, da der kommer spoilers for filmen herunder. Plottet for Orphan: First Kill hænger nemlig (ikke overraskende) sammen med skønne plot twists fra Orphan filmen.

Plottet til Orphan: First Kill

**Spoiler for Orphan** Det afsløres i slutningen af Orphan, at Esther er en 33-årig kvinde, der hedder Lena Klammer, og som har et dværge-syndrom, der gør, at hun ligner et barn. Denne nye film handler om Lenas liv, før hun bliver en “stakkels forældreløs” pige i USA.

Det officielle plot for Orphan: First Kill:

Lena Klammer flygter fra en russisk psykiatrisk facilitet og rejser til Amerika ved at efterligne den savnede datter af en velhavende familie. Lenas nye liv som ‘Esther’ [spillet af Isabelle Fuhrman i Orphan] skaber dog nye problemer og sætter hende op imod en mor, der vil beskytte sin familie for enhver pris.

Optagelserne til Orphan: First Kill er netop startet, så vi kan godt forvente, at filmen får premiere i 2021. Foruden at have instrueret dukke-horrorfilmene The Boy og den kommende efterfølger Brahms: The Boy II, har William Brent Bell også instrueret The Devil Inside fra 2012.

Ikke at den ligefrem var fantastisk, men han har altså lavet mere og andet end dukkegys. Du kan derfor godt glæde dig til denne kommende gyserfilm selvom dukke-horror ikke lige er dig.

Se traileren til Orphan: First Kill nedenfor.

Forfatter

  • Nadja "HorrorDiva" Houmøller

    Jeg kan huske den første gyser, jeg så, da jeg var ca. 8-9 år. Det var nemlig 'Poltergeist', som min far havde optaget, og jeg efterfølgende sneg mig til at se, mens jeg var alene hjemme. Og det var på trods af, at min far udførligt havde lavet et grøn/gul/rød-system over hvilke film, jeg måtte se og ikke se... 'Poltergeist' var selvfølgelig en af de røde. Siden da har jeg haft en massiv interesse i at se gyserfilm, og jeg har altid fulgt med i hvilke kommende gysere, der var undervejs. Jeg foretrækker uden tvivl de lidt nyere gyserfilm. Et udpluk af mine favoritfilm: El orfanato, [REC], The Others, 28 Days Later, Eden Lake, The Descent, Se7en, Drag Me to Hell, The Mist, Haute Tension, Martyrs, The Strangers, The Cabin in the Woods. Udover min store interesse for horror-genren, har jeg også studeret 'Art of Film' på Berkeley, Californien, USA.