Man vil ikke miste Hellraiser, når Halloween lige er røget i svinget, så nu er Dimension Films i gang med at producere en ny Hellraiser film med lynets hast.

Når der er franchise-rettigheder på spil, så er det bare om at reagere, hvilket Dimension Films i den grad nu gør! Sidste år mistede filselskabet rettighederne til Halloween film-franchisen, da de ikke kunne leve op til en af aftalens nøglepunkter, som var, at der skal produceres en ny Halloween film med et ukendt antal års mellemrum. Det samme er tilsyneladende gældende med Hellraiser brandet, og derfor er der netop nu kommet en super-sniger nyhed ud, der afslører, at en ny Hellraiser er på vej i produktion.

Denne afsløring kommer oven i købet fra højst uventet side, da det er fra en af skuespillerne i castet på denne kommende film. Det er dog ikke en hvem-som-helst, der kommer med denne nyhed, Næ nej, det er såmænd fra et horror-ikon (dog fra en ganske anden, men mindst lige så kendt, gyser franchise) i form af Heather Langenkamp, der er bedst kendt som Nancy fra Wes Craven’s A Nightmare on Elm Street super franchise.

I et interview med ScareTissue.com – der egentlig omhandlede hendes nye film Home – fortalte hun nærmest lidt tilfældigt, at hun næste uge skal igang med at filme til en kommende Hellraiser film, hvor hun glæder sig over at skulle spille en mindre rolle. I øvrigt mener hun også, at manuskriptet er fantastisk, og at instruktøren bliver Gary Tunnicliffe, som har stået for make-up på filmene alle disse år. Han fik nu chancen for at instruere denne nye film og slog til.

 

Det skal nævnes, at filmen produceres under titlen Judgment og til tider også Strike Accord, som også er navnet på et produktionsselskab – som dog også er inde over produktionen af denne nye Hellraiser film, der lige nu ikke hedder Hellraiser, men altså Judgment. Til gengæld er der yderligere et produktionsselskab inde over filmen, og det er Puzzle Box Returns Inc., som altså er produktionsselskabet bag Hellraiser filmene.

Om det er et kæmpe PR stunt, at afsløringen er “sluppet ud” via Heather Langenkamp, er svært at sige, men det har i hvert fald fået alverdens horror websites på den anden ende. Sidste Hellraiser film blev også lynproduceret – rygterne siger, at den måske blev filmet på så kort tid som en uge – for at fastholde rettighederne, og udkom i 2011 under navnet Hellraiser: Revelations. Også dengang ville Gary Tunnicliffe i øvrigt meget gerne have instrueret – og stod desuden også bag manuskriptet, ligesom han gør med denne nye film – men dengang endte man med at vælge Victor Garcia. Måske man denne gang prøver at skabe lidt hype på forhånd og bruge mere tid på produktionen samt måske skaffe lidt større budget, hvis de kan påvise en interesse.

Doug Bradley Pinhead HellraiserTilbage i 2013 var der nemlig en kick-starter kampagne, der havde til formål at indsamle penge til produktionen af en film med titlen Judgment, der også skulle laves af Gary Tunnicliffe og blev beskrevet som “A horror film like no other”. Kick-starter kampagnen var dog et kæmpe flop, og derfor kom man ikke videre med projektet dengang. Men nu hvor Hellraiser franchisen er i fare, har man tilsyneladende fundet en måde at kombinere disse to elementer på – forhåbentlig har det været en Hellraiser film fra starten, så dette ikke bliver (endnu!) en hovsa løsning.

Desværre bliver også denne film uden Mr. Hellraiser himself, Doug Bradley, der spillede rollen som Pinhead i alle film frem til Hellraiser: Revelations. Bradley har via Facebook bekræftet, at der kommer en ny Hellraiser film, men at han intet har med den at gøre. Dog bemærker han også, at årsagen til dette primært er, at han ikke kunne få lov til at læse manuskriptet og derfor ikke ville takke ja. Dette er i modsætning til Hellraiser: Revelations, hvor han læste manuskriptet, og nægtede at være med til et projekt af så ringe kvalitet. Det kan i øvrigt anbefales at læse hans komplette Facebook opslag her, da manden sgu har en god tilgang – og dejlig tør humor – omkring Hellraiser franchisens udvikling.

Forfatter

  • Karina "ScreamQueen" Adelgaard

    Ja, man hedder jo ikke ScreamQueen, fordi man sidder upåvirket og ser gyserfilm. Jeg er dog blevet mere hardcore, og skriger ikke så meget længere. Alligevel har jeg oplevet at have en fransk bulldog plantet på skødet under en hel film, fordi jeg skreg inden for de første fem minutter. Hun (altså hunden) mente tilsyneladende, at jeg skulle beskyttes, og det passede mig fint. Jeg elsker de psykologiske gyserfilm og historier om overlevelse - om så det er ude i rummet med "Alien" eller bare hardcore kamp som i "You're Next" er ligegyldigt. Jeg elsker nok bare at se seje kvinder sparke røv. Og det hele må gerne være lidt overdrevet, så jeg ikke ser monstre i skyggerne efterfølgende. Derudover ELSKER jeg (måske af fornævnte årsag) diverse gyser-komedier, men til gengæld HADER jeg, når dyr kommer til skade. Det er et åndsvagt virkemiddel og bare fantasiløst. Heldigvis bruges det ikke lige så meget i gyser-genren, som det gør i eksempelvis komedier. Og så siger man, at det er gyserfans, der er afstumpede. Sikke noget pjat! Nyhederne er da mere uhyggelige end skuespillere, der lader som om.